Να πάρουν το επίδομα (800 ευρώ) όλοι οι εργαζόμενοι στα θεάματα

Να πάρουν το επίδομα (800 ευρώ) όλοι οι εργαζόμενοι στα θεάματα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα πολύ δίκαιο αίτημα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο των διοργανωτών συναυλιών.

01 Απριλίου 2020

Ο Σύνδεσμος απέστειλε υπόμνημα στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτση, τον Διοικητή ΑΑΔΕ, Γεώργιο Πιτσιλή, τον Υφ. Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη κ.ά.
Και είναι ένα υπόμνημα που αφορά εκείνους τους εργαζόμενους στα θεάματα που δεν βρίσκονταν αυτό το διάστημα στην ΕΡΓΑΝΗ ώστε να δικαιούνται αυτόματα τα 800 ευρώ. Λογικό και δίκαιο αίτημα γιατί όλοι ξέρουμε πως γίνεται με τις συναυλίες. Δεν είναι μόνιμες οι συμβάσεις, είναι καθαρά εποχικές.

Ιδού τι σημειώνει στο υπόμνημά του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (πρόεδρος είναι η Κατερίνα Σταματάκη και Γενικός Γραμματέας η Δήμητρα Μαντζούκα):

«Εξ αιτίας του γεγονότος ότι για την είσπραξη του Επιδόματος (800,00 ευρώ) από τους εργαζόμενους, πρέπει στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ να δηλωθούν μόνο: α) οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούν σε αναστολή και β) οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους έχει λυθεί από 1/3 έως 20/3/2020 είτε με καταγγελία, είτε με οικειοθελή αποχώρηση, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι των δραστηριοτήτων στο Θέαμα Ακρόαμα, Μουσικοί – Τραγουδιστές – Τεχνικοί – Ηθοποιοί κλπ, που είχαν εργαστεί τον Ιαν/2020 και Φεβ/2020 και η σύμβασή τους έληξε έως 29/2/2020, οι οποίοι ανέμεναν να εργαστούν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Μαρτίου (Καρναβαλικές εκδηλώσεις κλπ), του Απριλίου (Πασχαλινές εκδηλώσεις κλπ), προγραμματισμένες Θεατρικές παραστάσεις σε Θέατρα, προγραμματισμένες μουσικές παραστάσεις σε μουσικές σκηνές, την γνωστή πλέον θεατρική και μουσική περίοδο Μαρ-Απρ, οι οποίες Ακυρώθηκαν όλες και δεν έγινε καμία πρόσληψη στο ΕΡΓΑΝΗ από 1/3/2020, άρα δεν λαμβάνουν το επίδομα των 800,00 ευρώ».

Τι ζητούν; Το αυτονόητο, θα λέγαμε: «Να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ όλοι οι εργαζόμενοι, Μουσικοί – Τραγουδιστές – Τεχνικοί – Ηθοποιοί κλπ στο χώρο του Θεάματος Ακροάματος, που έχουν καταχωρηθεί έστω και μία φορά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ την περίοδο από πέρυσι 1/1/2019 έως και φέτος τις 29/2/2020».

Τα συνυπογράφει, το υπόμνημα ο Φοίβος Δεληβοριάς, ως Πρόεδρος του Σωματείου Συνθετών-Στιχουργών ΑΣΜΑ