Βερολινέζικη house και techno από το club στο σαλόνι

Βερολινέζικη house και techno από το club στο σαλόνι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα μεγάλα και ιστορικά club του Βερολίνου παρουσιάζουν DJ sets σε live streaming...

03 Απριλίου 2020

Κάθε βραδάκι στις 20:00 αν έχετε διάθεση να χορέψετε στο σπίτι σας, τότε τα βερολινέζικα club-πασίγνωστα ανά τον κόσμο για την επιρροή τους στη χορευτική μουσική, σας δίνουν τη δυνατότητα να ζήσετε ένα techno party στο σαλόνι σας.

Η πρωτοβουλία United We Stream αποτελεί μια συνεργασία περίπου 40 club και άλλων… νυχτομάγαζων της Γερμανικής πρωτεύουσας τα οποία ελέω κορωναιού έχουν κλείσει και για να καταπολεμήσουν την ανία της απομόνωσης έφτιαξαν ένα από τα καλύτερα εικονικά club στον κόσμο.

Κάθε απόγευμα λοιπόν, το United We Stream μεταδίδει ένα live από τα ιστορικά βερολινέζικα club όπως το Tresor, το Griessmuehle και το Sisyphos, με τους DJ να παίζουν μόνοι τους μέσα στις άδειες πίστες.

Στόχος όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Επιτροπή των Club», η οποία βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, είναι να θυμίσει σε όλους πόσο «κρίσιμη, απίστευτη και δραματική» είναι η κατάσταση.

Η επιτροπή ζητά από τους φαν να κάνουν δωρεές για να υποστηρίξουν τα club του Βερολίνου με στόχο να συγκεντρωθεί 1 εκατ. ευρώ το οποίο στη συνέχεια θα διαμοιραστεί στις επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν περίπου 9.000 ανθρώπους και το 2018 είχαν κάνει τζίρο περίπου 1 δισ. ευρώ.

DJ και μέλη της επιτροπής ανησυχούν ότι η κρίση του κορωνοϊού θα αποτελέσει ευκαιρία να δοθεί σοβαρό χτύπημα στη νυχτερινή ζωή του Βερολίνου με ακυρώσεις συμβολαίων και λουκέτα σε club.  

Το ιδανικό για την επιτροπή θα ήταν τα live streaming να συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις 20 Απριλίου, ενώ αν κριθεί απαραίτητο θα διαρκέσουν περισσότερες ημέρες.