Ain’t No Sunshine…

Ain’t No Sunshine…
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Bill Withers πέθανε σε ηλικία 81ετών

03 Απριλίου 2020

Η soul και R&B θρηνεί για την απώλεια ενός από τα πλέον εξέχοντα μέλη της.

Ο αμερικανός τραγουδοποιός του Ain’t No Sunshine, του Lovely Day, και του Lean On Me, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 30 Μαρτίου όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Bill Withers πέθανε στο Λος Άντζελες μετά από καρδιακά προβλήματα.

Η μεγάλη επιτυχία του, το τραγούδι Lean On Me, είχε ακουστεί στις ορκωμοσίες των προέδρων των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομάμα.

Ο ίδιος είχε αποσυρθεί από τη μουσική το 1985 σε ηλικία μόλις 32 ετών, απογοητευμένος από τον τρόπο που τον μεταχειρίστηκαν οι δισκογραφικές εταιρείες.

Ήταν παντρεμένος με την Marcia Johnson και έχει δύο παιδιά, τους Todd και Kori. «Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του πολυαγαπημένου, αφοσιωμένου συζύγου και πατέρα. Όσο διακριτική ζωή κι αν έζησε, κοντά στους οικείους του, η μουσική του πάντα ανήκει στον κόσμο. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, προσευχόμαστε η μουσική του να προσφέρει παρηγοριά», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της οικογένειας.

Ο Billie Withers είχε γεννηθεί το 1938 στις ΗΠΑ. Τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα τραγούδια του. Eίχε κερδίσει τρία βραβεία Grammy (είχε προταθεί εννέα φορές), ενώ το Lovely Day έφτασε την 4η θέση στο UK Top 10 το 1988 από την 7η θέση που ήταν το 1977.