Τι θα δούμε σε live streaming τις επόμενες ημέρες;

Τι θα δούμε σε live streaming τις επόμενες ημέρες;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ας μετράμε τις ημέρες μας στο σπίτι μέσα από συναυλίες και παραστάσεις

05 Απριλίου 2020

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στην καθημερινότητά μας ένα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας με τους καλλιτέχνες. Μετά τις μεμονωμένες πρωτοβουλίες για live streaming, στο παιχνίδι μπήκαν και πασίγνωστοι οργανισμοί ανά τον κόσμο οι οποίοι ανοίγουν τα αρχεία τους και μας δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σημαντικές παραγωγές.

Το loaded.gr συγκέντρωσε και σας προτείνει παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής, εγκαινίασε το Σάββατο 4 Απριλίου τον κύκλο διαδικτυακών μεταδόσεων «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο» που θα πραγματοποιούνται μέσω του site του ΜΜΑ κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 9:30 μ.μ.

Μετά τη «Λούλου», το επόμενο ραντεβού του κοινού στην ιστοσελίδα του Μεγάρου είναι την Τετάρτη 8 Απριλίου 9:30 μ.μ. με τη «Η στέψη της Ποππαίας», το προκλασικό αριστούγημα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι.

Στο πρόγραμμα προβολών μέσω streaming περιλαμβάνονται σημαντικοί σταθμοί από την πολιτιστική διαδρομή του Μεγάρου: «Ο Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ σε διασκευή στα ελληνικά για παιδιά (Μεγάλη Τετάρτη 15/4), το γκαλά όπερας «La Diva: 40 χρόνια» που είναι αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας με τη σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα (Κυριακή του Πάσχα 19/4), «Η επιστροφή της Ελένης» του Θάνου Μικρούτσικου (Τετάρτη του Πάσχα 22/4), η μουσική παράσταση «... και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» με τον Γιώργο Νταλάρα σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά (Σάββατο 25/4), η «Θαΐς» του Ζυλ Μασνέ (Τετάρτη 29/4), «Η γυναίκα δίχως σκιά» επίσης του Ρ. Στράους (Σάββατο 2/5) και «Ο Νάνος» του Α. Τσεμλίνσκυ (Τετάρτη 6/5).

Για να παρακολουθείτε τον κύκλο προβολών μεταφερθείτε στην ψηφιακή αίθουσα του ΜΜΑ και αναζητήστε το πρόγραμμα με τη σύνοψη και τους συντελεστές της κάθε εκδήλωσης ΕΔΩ

Νίκος Σκαλκώτας: Οι μουσικές αναπνοές μιας ιδιοφυΐας

Η ταινία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον σπουδαίο έλληνα συνθέτη σε σενάριο-σκηνοθεσία Θωμά Κιάου, με τη φωνή του Αλέξανδρου Χαρκιολάκη στον ρόλο του Νίκου Σκαλκώτα και αφηγήτρια την Κατερίνα Διδασκάλου, είναι τώρα διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Το φιλμ αποτελεί παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και προβλήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2019: ΕΤΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑ», οι οποίες διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τον θάνατο του κορυφαίου μουσουργού. 

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση από τις 3 Απριλίου ανεβάζει και μοιράζεται μαζί μας στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Sold-out παραστάσεις, podcasts, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα, secret συναυλίες. Οι καλύτερες στιγμές στο κανάλι του Ιδρύματος στο Youtube.

Το πρόγραμμα της μουσικής περιλαμβάνει:

Από 3 Απριλίου

Tuned City – Αρχαία Μεσσήνη (2018)

Blaine Reininger secret concert (2018)

Από 10 Απριλίου

Klangforum Wien, Happiness Machine (2019)

Λένα Κιτσοπούλου, Rebetika: The Blues of Greece, Onassis USA (2019)

Αναλυτικά ΕΔΩ όλες οι εκδηλώσεις

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κάθε Παρασκευή μέσα από το κανάλι της στο Youtube θα ανεβάζει εμβληματικά έργα της παγκόσμιας λόγιας μουσικής τα οποία θα παραμένουν στη διάθεση των θεατών για μία εβδομάδα. Η αρχή έγινε στις 27 Μαρτίου με το Κοντσέρτο για Κλαρινέτο και Ορχήστρα του Β.Α. Μότσαρτ, το οποίο, κατ’ εξαίρεση θα παραμείνει στο YouTube μέχρι τις 10.04.2020.

Αναλυτικά ΕΔΩ

ΟΠΑΝΔΑ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) προσφέρει δωρεάν online παρακολούθηση τις τρεις  οπερέτες που ανέβηκαν στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» κατά τις καλλιτεχνικές περιόδους 2018 – '19 & 2019 - '20, στηρίζοντας την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι».

Μέσα από την ιστοσελίδα www.opanda.gr μπορούμε να απολαύσουμε δωρεάν τη βασίλισσα της οπερέτας, "Η Εύθυμη Χήρα" του Franz Lehár, τη γεμάτη κέφι και δροσιά, με ανελέητη σάτιρα και γοητευτική οπερέτα του Jacques Offenbach "Η Ωραία Ελένη" και την κωμική όπερα του Jacques Offenbach "Ο Ορφέας στον Άδη".

Αναλυτικά ΕΔΩ

Ταξίδι στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου

Opéra de Paris

Το αρχείο της ανοίγει και η Όπερα του Παρισιού με σπουδαίες παραγωγές

Μετά τη "λίμνη των κύκνων" (διαθέσιμο έως τις 5 Απριλίου) ακολουθούν:

6-12 Απριλίου: The Barber of Seville (2014)

13-19 Απριλίου: Tribute to Jerome Robbins (2018)

20-26 Απριλίου: The Tales of Hoffmann (2016)

27 Απριλίου-3 Μαΐου: Carmen (2017)

Metropolitan Opera

Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, συνεχίζει για τέταρτη εβδομάδα τις μεταδόσεις

6 Απριλίου: Verdi’s Aida

7 Απριλίου: Puccini's La Fanciulla del West

8 Απριλίου: Verdi's Falstaff

9 Απριλίου: Wagner's Parsifal

10 Απριλίου: Gounod's Roméo et Juliette

11 Απριλίου: Donizetti's Don Pasquale

12 Απριλίου: Mozart's Cosi fan tutte

Καθημερινές μεταδόσεις σε Όπερα μπορούμε ακόμα να απολαύσουμε μεταξύ άλλων στο Teatro alla Scala, στο Teatro Real, στο Vienna Staatsoper και στο Teatro dell’Opera di Roma

Ώρα για φεστιβάλ

Στιγμές από το EXIT Festival που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Σερβία προσφέρουν οι διοργνανωτές του. Κάθε μέρα στις 20:20 μέσω του EXIT TV το φεστιβάλ έχει στριμάρει ιστορικές συναυλίες από μεγάλα ονόματα όπως οι Motorhead, οι Faithless, ο Skepta αλλά και DJ sets από τον Carl Cox, τον Green Velvet και τη Nina Kraviz.

DJ set

Κάθε βράδυ στις 20:00 τα βερολινέζικα club μας δίνουν τη δυνατότητα να ζήσουμε ένα techno party στο σπίτι μας. Μέσω της πρωτοβουλίας United we Stream για ενίσχυση των εργαζομένων, μεταδίδεται ένα live από τα ιστορικά club όπως το όπως το Tresor, το Griessmuehle και το Sisyphos, με τους DJ να παίζουν μόνοι τους μέσα στις άδειες πίστες.