To 60-70% των καλλιτεχνών εκτός επιδόματος

To 60-70% των καλλιτεχνών εκτός επιδόματος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και η πλήρης εξαπάτηση των ηχοληπτών.

27 Απριλίου 2020

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Σε αυτή τη χώρα τα επικοινωνιακά τερτίπια τα πληρώνει ο λαός. Ενώ η κυβέρνηση ενέταξε τελικά τους τραγουδιστές, τους μουσικούς και τους ηθοποιούς στο επίδομα των 800 ευρώ, οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα το λάβουν τελικά καθώς τους «πετάνε» έξω τεχνικά ζητήματα, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία τους.

Αυτό, όμως, που έγινε με τους ηχολήπτες θυμίζει κυριολεκτικά υπόθεση ακάλυπτης... επιταγής, καθώς στην Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 21/4 το επάγγελμά τους («τεχνικοί απασχολούμενοι σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις» ο πλήρης τίτλος) είχε περιληφθεί στη λίστα με εκείνους που δικαιούνταν το γνωστό 800άρι, την επόμενη μέρα (22/4) με ένα μαγικό τρόπο εξαφανίστηκαν από το σχετικό ΦΕΚ με τους δικαιούχους!

Παραπονούμενοι και εκτός επιδόματος, όπως προαναφέραμε και οι περισσότεροι μουσικοί-τραγουδιστές κ.α. «Σήμερα βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο όπου το 60-70% του κλάδου δεν λαμβάνει την επιδοματική στήριξη, λόγω λαθών στην τεχνική αντιμετώπισης του ζητήματος από τη μία αλλά και λόγω της απροθυμίας των συναρμόδιων υπουργείων να δώσει λύση», αναφέρει σε προχθεσινή του ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Γιατί το σύστημα «πετάει» όμως έξω τους δυνητικά δικαιούχους; Γιατί δικαιούχοι είναι όσοι είχαν λάβει το εποχικό επίδομα Σεπτέμβριο με Νοέμβριο του 2019. Δηλαδή μόνο όσοι είχαν τόσα ένσημα το 2018 που να τους καθιστούν δικαιούχους το '19. Όσοι είχαν λιγότερα μεροκάματα και ατύχησαν το '19, ατυχούν και σήμερα. Και ενώ έχουν και αυτοί ανάγκη τα 800 ευρώ μένουν στην απ' έξω.

«Μη νομίζετε, ακόμα και εμάς να είχαν βάλει στο ΦΕΚ, με τους όρους αυτούς μόνο 30 άτομα θα ήταν δικαιούχοι και στο δικό μας κλάδο», αναφέρει ο Τάσος Μπότσιος, πρόεδρος του Σωματείου Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις (ΣΤΑΖΟΕ), που η κυβέρνηση επέλεξε να τους... «εξαφανίσει».