Οι The BitterSweet στα media του εξωτερικού

Οι The BitterSweet στα media του εξωτερικού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2007 από τον Νικόλα Αλαβάνο, με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου album του, φιλοξενείται σε διεθνή μέσα με συνεντεύξεις και δημοσιεύματα

27 Απριλίου 2020

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι The BitterSweet, μένουν σπίτι και διαβάζουν όσα γράφουν για αυτούς media εκτός Ελλάδας. Μπορεί να έχει πατηθεί ένα μεγάλο pause στα πάντα, αλλά η μουσική όχι μόνο δεν έχει σταματήσει να κυκλοφορεί και να ακούγεται, αλλά για πολλούς είναι ένα πολύτιμο καταφύγιο.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση λοιπόν όταν η μουσική σου φτάνει, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και στα αυτιά ξένων ακροατών και media του εξωτερικού. Είναι ένας σημαντικός λόγος να νιώθει κανείς αισιόδοξος.

Ιδού λοιπόν τα international νέα των The BitterSweet μέσα από διάφορα δημοσιεύματα και συνεντεύξεις του frontman του γκρουπ, Νικόλα Αλαβάνου, με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου album τους "The Age Of New Delirium"

MOSHVILLE

Το γνωστό online μουσικό περιοδικό παρουσιάζει τους The BitterSweet ως Band Of The Day

https://www.moshville.co.uk/feature/botd/2020/03/bands-of-the-day-the-bittersweet/

PETE’S ROCK NEWS AND VIEWS

Απόσπασμα από τη δισκοκριτική του δεύτερου και πιο πρόσφατου δίσκου της μπάντας, “The Age Of New Delirium”

http://petesrocknewsandviews.com/the-bittersweet-the-age-of-new-delirium/

“Το Shit είναι ξεκάθαρα ένα τραγούδι που προορίζεται για single. Εξαιρετικό groove με πυκνές μπασογραμμές και εξαιρετική ενορχήστρωση. Είναι ένα τραγούδι που χρειάζεται να πνιγείς μέσα σε λίγο αλκοόλ για να το νιώσεις. Το “The Age of New Delirium” είναι μια άριστη, μελαγχολική δουλειά γεμάτη ψυχή, με εξαιρετικές συνθέσεις, παραγωγή και ιδέες.Μπράβο στους Έλληνες!

ROCKERS AND OTHER ANIMALS magazine

Απόσπασμα από τη συνέντευξη με τον Νικόλα Αλαβάνο

https://www.rockersandotheranimalsmagazine.org/interviews/bittersweet/?fbclid=IwAR1vbPWx9FAfA-9cznTucCU7Gp9y9WcoEhMDK2MhIgKOxPoSojtsWntqIIw

Είναι το Age Of New Delirium ένα concept album; Πες μας περισσότερα για τους στίχους του δίσκου”.

Δεν ξεκίνησε συνειδητά ως ένα concept album αλλά στα μισά περίπου της διαδικασίας συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ένα ισχυρό νήμα που συνέδεε τη θεματική των τραγουδιών. Οι στίχοι έχουν να κάνουν πολύ με την οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα στο ξεκίνημα της προηγούμενης δεκαετίας. Τα τραγούδια του δίσκου γράφτηκαν περίπου 10 χρόνια πριν… Μην με ρωτήσεις γιατί. Αλλά νομίζω πως το χάος, η ταραχή, η αγωνία και ο φόβος που εκφράζουν οι στίχοι περιγράφουν με μεγάλη επιτυχία την τρέχουσα κρίση λόγω του Covid-19. Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να στείλω την αγάπη μας και τη συμπόνια μας στην Ιταλία. Stay strong fellas!

Ο δίσκος έχει πολύ να κάνει, επίσης, με την απομόνωση, την εγκατάλειψη και την αγάπη. Είναι ένα κλειστοφοβικό άλμπουμ, νοιώθω.Και φυσικά ιδιαίτερα παραληρηματικό!”

THE MUSIC BUGLE

Απόσπασμα από τη συνέντευξη με τον Νικόλα Αλαβάνο

https://themusicbugle.com/2020/03/22/music-bugle-exclusive-q-a-nicholas-alavanos-of-the-bittersweet/

Τι σκέφτεσαι σχετικά με το πρόσφατο ξέσπασμα του κορωνοϊού και τις ακόλουθες επιπτώσεις του στη μουσική βιομηχανία;”

Είμαστε πολύ προβληματισμένοι και ανήσυχοι με αυτή τη νέα πραγματικότητα. Είναι κάτι πολύ στενόχωρο αλλά είναι κάτι υπαρκτό και αυτό είναι μια πρόκληση. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να είμαστε υπεύθυνοι. Μείνετε σπίτι! Τώρα, ως μουσικοί, αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συνθέσουμε και να είμαστε δημιουργικοί.

Έχω ήδη γράψει δύο νέα τραγούδια σχετικά με την κατάσταση”.

Ποιοι είναι όμως οι The BitterSweet;

Δημιουργήθηκαν το 2007 από τον Νικόλα Αλαβάνο, που υπογράφει τους στίχους και τη μουσική. Ύστερα από διάφορες ανακατατάξεις και αλλαγές μελών, το σχήμα απέκτησε το 2018 την τωρινή του σύνθεση. Τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Dancing In The Zoo" (διανομή MINOS - ΕΜΙ), που ο μουσικός τύπος καλωσόρισε με πολύ θερμές κριτικές.

Το άλμπουμ εμφανίστηκε στα charts και παίχτηκε πολύ στο ραδιόφωνο και το τότε MTV Greece. Τον Νοέμβριο του 2018 σειρά είχε το νέο single - video clip τους "I Like Walking", προπομπός του 2ου album "The Age Of New Delirium" (Ikaros Records).

Ο δίσκος εμφανίστηκε στις ψηλότερες θέσεις των λιστών των Ελληνικών Indie Rock Sites και έχει παίξει σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς στα FM και το web, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Λίγο πριν τα τέλη του 2019, κυκλοφόρησε το  single-video clip τους για το "Shit".

LINKS

http://facebook.com/thebittersweetgr

http://www.youtube.com/user/TheBitterSweetgr

https://open.spotify.com/artist/7kJrVvReOeVWQrRjKOfmWN