Η Σαουδικη Αραβία αγόρασε το 5,7% των μετοχών της Live Nation

Η Σαουδικη Αραβία αγόρασε το 5,7% των μετοχών της Live Nation
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έναντι του ποσού των 500 εκατομμυρίων δολαρίων

27 Απριλίου 2020

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας  στην προσπάθεια να ενισχύσει την τουριστική της βιομηχανία αγόρασε το 5,7% των μετοχών της Live Nation, μητρικής εταιρίας της Ticketmaster.

Σημειώνεται ότι η Live Nation έχει χτυπηθεί σκληρά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς τόσο οι πολιτιστικές όσο και οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, η Live Nation παρουσίασε μια νέα ιδέα για την επιστροφή των χρημάτων στους φανς που είχαν αγοράσει εισιτήρια για συναυλίες και φεστιβάλ ακυρώθηκαν. Η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο για συναυλία που αναβλήθηκε, αντί για επιστροφή των χρημάτων τους, μπορούν να λάβουν πίστωση για μελλοντικές εκδηλώσεις, ίση με τα 150% της αξίας του εισιτηρίου τους.

Η Σαουδική Αραβία είχε προσπαθήσει να ενισχύσει τον τουρισμό, πολύ πριν η πανδημία του κορωνοϊού βάλει φρένο στα ταξίδια με τις ζωντανές εκδηλώσεις και τις συναυλίες να είναι μέρος αυτής της στρατηγικής.

Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Οκτώβριο οι superstar της K-pop, BTS, έδωσαν συναυλία στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και το συγκρότημα απέκτησε τον τίτλο των πρώτων μη Αράβων καλλιτεχνών που έδωσαν solo συναυλία σε στάδιο της χώρας. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο διεθνές στάδιο King Fahd παρουσία 30.000 θαυμαστών.

Ωστόσο, δεν είχαν λείψει οι αντιδράσεις από οργανώσεις προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων τονίζοντας ότι το γκρουπ ότι ικανοποιεί το αίτημα ενός “αυταρχικού καθεστώτος”.