Η ΕΡΑ Σπορ κλείνει 27 χρόνια στον αέρα και γιορτάζει

Η ΕΡΑ Σπορ κλείνει 27 χρόνια στον αέρα και γιορτάζει
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με μια 6ωρη αναδρομή στην ιστορία της.

29 Απριλίου 2020

Το δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο συμπληρώνει φέτος 27 χρόνια λειτουργίας, παρέα με τους πρωτεργάτες της. Την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαϊου, ανήμερα των «γενεθλίων» της, η ΕΡΑ Σπορ θα αφιερώσει 6 ώρες από το πρόγραμμά της στην πλούσια ιστορία της, με ειδικές εκπομπές.

Από τις 08.00 εως τις 10.00 ο Τάσος Αντωνίνης, από τις 10.00 εως τις 12.00 ο Μάκης Τσίλκος και από τις 12.00 εως τις 14.00 ο Λευτέρης Σαρελάκος, θα δώσουν βήμα σε δημοσιογράφους, ανθρώπους που (συν)έστησαν τον ραδιοσταθμό, πολιτικούς προϊσταμένους του αθλητισμού, κορυφαία στελέχη του αθλητικού κινήματος και ακροατές, για να μιλήσουν για την ΕΡΑ Σπορ και να δώσουν τις ευχές τους.

Το ημερολόγιο έγραφε 3 Μαϊου 1993 όταν βγήκε στον αέρα, από τις συχνότητες της πρώην ΕΡΑ 4, το δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο. Με πρωτεργάτες τον τότε γενικό διευθυντή της ΕΡΑ, Γιώργο Τζαβέλλα, τον αείμνηστο Κώστα Μότση που ήταν ο εμπνευστής της ιδέας και τον Ηρακλή Τζαβέλλα, η ΕΡΑ Σπορ είναι μέχρι σήμερα το κορυφαίο σε ακροαματικότητα ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Μόνη παρένθεση στην μακροχρόνια πορεία της στα ερτζιανά το «μαύρο» του 2013. Για δύο χρόνια, μέχρι την επαναφορά της ΕΡΤ, εξέπεμπε ως ένθετο στο ραδιόφωνο της ERTopen, καθώς ήταν το μόνο βασικό πρόγραμμα της ΕΡΑ που δεν βγήκε ποτέ στον αέρα με το καθεστώς της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ.

Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.