Θορυβημένη η κυβέρνηση, κάνει πίσω μετά τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών

Θορυβημένη η κυβέρνηση, κάνει πίσω μετά τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι φανερό πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός...

01 Μαΐου 2020

«Τρέχει και δεν φτάνει» η κυβέρνηση μετά τη θύελλα των αντιδράσεων από τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τις αιχμές για... αλλότρια σχέδια, που προκάλεσε η προκλητική εξαίρεση των ανθρώπων του πολιτισμού από οποιοδήποτε σχέδιο στήριξης, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά το «μαύρισμα» από πλήθος καλλιτεχνών και την γενικότερη κατακραυγή φαίνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί με τους ανθρώπους της τέχνης και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό οι οποίοι κινδυνεύουν με κυριολεκτικό αφανισμό.

Έτσι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, Κυριάκος Μητσοτάκης και Λίνα Μενδώνη (υπουργός Πολιτισμού) αναμένεται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε ευρύτερη διυπουργική σύσκεψη προκειμένου να καταλήξουν σε ένα σχέδιο στήριξης του κλάδου, αφού πρώτα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας σχετικά με τι μέλλει γενέσθαι με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες από το βήμα της Βουλής «άνοιξε παράθυρο» για εκδηλώσεις πολιτισμού μέσα στο καλοκαίρι, κάνοντας στροφή 180 μοιρών από τα όσα είχε πει στο διάγγελμα της περασμένης Τρίτης - διαβάστε ΕΔΩ.

Οπότε, όπως λέει και η φράση, ες αύριον (δηλαδή, την επόμενη εβδομάδα...) τα σπουδαία.