«Eίμαι πεινασμένος για ένα τεράστιο πιάτο ιδρωμένου εκκωφαντικού ζωντανού rock and roll εδώ και τώρα»

«Eίμαι πεινασμένος για ένα τεράστιο πιάτο ιδρωμένου εκκωφαντικού ζωντανού rock and roll εδώ και τώρα»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Dave Grohl των Foo Fighters, γράφει για την ημέρα που θα επιστρέψουν οι συναυλίες

12 Μαΐου 2020

Για την ανυπέρβλητη εμπειρία της συναυλίας που βιώνουν μουσικοί και κοινό γράφει σε editorial του στο The Atlantic ο frontman των Foo Fighters Dave Grohl.

«Στο σημερινό κόσμο του φόβου και της ανησυχίας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τέτοιες εμπειρίες (σ.σ. σε συναυλίες). Δεν ξέρω πότε θα είναι ασφαλές να τραγουδάμε χέρι χέρι με όλη τη δύναμη της φωνής μας, με τις καρδιές μας να χτυπάνε, τα σώματά μας να κινούνται, τις ψυχές μας να εκρήγνυνται με ζωή. Όμως ξέρω ότι θα το ξανακάνουμε γιατί πρέπει», γράφει ο Grohl, σε αισιόδοξο πνεύμα.

Ο Grohl παραδέχεται ότι «δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει συμπιέσει την ζωντανή μουσική σήμερα σε μικρά παράθυρα που μοιάζουν με υλικό από κάμερα ασφαλείας και ακούγονται σαν την παραμορφωμένη φωνή του Neil Armstrong από τη σελήνη», προσθέτοντας πάντως ότι «ξέρω ότι είμαστε τυχεροί όσοι δεν δουλεύουμε σε νοσοκομεία ή δεν μεταφέρουμε πακέτα, αλλά είμαι πεινασμένος για ένα τεράστιο πιάτο ιδρωμένου εκκωφαντικού ζωντανού rock and roll εδώ και τώρα».

Και ως πραγματικός φαν, ο Grohl αναφέρεται σε συναυλίες που τον σημάδεψαν όπως των U2 το 2001, αλλά και ένα μήνυμα που του είχε αφήσει ο Bruce Springsteen μετά από συναυλία των Foo Fighters που είχε παρακολουθήσει: «Όταν κοιτάς τους θεατές θα πρέπει να βλέπεις τον εαυτό σου όπως και εκείνοι θα πρέπει να βλέπουν το εαυτό τους σε εσένα», του έγραψε ο Boss.