Η Turandot του Giacomo Puccini παρουσιάζεται απόψε από το αρχείο του Μεγάρου Μουσικής

Η Turandot του Giacomo Puccini παρουσιάζεται απόψε από το αρχείο του Μεγάρου Μουσικής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πρόκειται για το κύκνειο άσμα του Puccini και ίσως και για τη δημοφιλέστερη όπερά του την οποία όμως άφησε ημιτελή, καθώς τον πρόλαβε ο θάνατος

13 Μαΐου 2020

Η αυλαία της δεύτερης σειράς αναμεταδόσεων του Μεγάρου Μουσικής ανοίγει απόψε στις 21:00 με την Turandot (Τουραντότ).

Την ολοκλήρωσή της ανέλαβε ο συνθέτης Franco Alfano, βασιζόμενος σε σημειώσεις και μουσικά προσχέδια του Puccini. Αυτή του η εκδοχή υπέστη περικοπές από τον θρυλικό μαέστρο Arturo Toscanini, που διηύθυνε την Turandot στην πρεμιέρα και στις υπόλοιπες παραστάσεις της το 1926, ενώ χρειάστηκαν σχεδόν 60 χρόνια για να πρωτοανέβει το έργο στην κατά Alfonso ολοκληρωμένη μορφή του.

Από αυτήν ακριβώς την παρτιτούρα (με το τελικό ντουέτο και το φινάλε) ακούστηκε η Turandot για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2003 (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του ΜΜΑ). Τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο Νίκος Πετρόπουλος. Πρωταγωνιστούν δύο διάσημοι ιταλοί τραγουδιστές, η Giovanna Casolla και ο Lando Bartolini, τους οποίους πλαισιώνει η ΚΟΑ με τον φημισμένο ιταλό αρχιμουσικό Ντονάτο Ρεντσέττι στο πόντιουμ. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύει πλειάδα εκλεκτών ελλήνων και ξένων μονωδών. Συμπράττουν η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Κόνταλυ (διεύθυνση: Μιχάλης Πατσέας) και η Χορωδία της Εθνικής Όπερας της Σόφιας (διεύθυνση: Κρίστο Καζαντζίεφ). Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε στις 10 Απριλίου 2003.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης σειράς αναμεταδόσεων του Μεγάρου Μουσικής