Συναυλίες τον Σεπτέμβριο στον Κήπο του Μεγάρου

Συναυλίες τον Σεπτέμβριο στον Κήπο του Μεγάρου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Νίκο Πιμπλή

13 Μαΐου 2020

Τον Σεπτέμβριο ίσως είμαστε τυχεροί και δούμε συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Νίκος Πιμπλής στον Αθήνα 9.84 και τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, είπε χαρακτηριστικά ότι «οι φετινές συνθήκες είναι διαφορετικές και παρακολουθούμε τις υποδείξεις των ειδικών. Ετοιμαζόμαστε για ένα κύκλο συναυλιών τον Σεπτέμβριο».

Το Μέγαρο έχει φτιαχτεί για να αντέχει στα δύσκολα

Το νέο Δ. Σ. του Μεγάρου είχε οριστεί στα τέλη του 2019 και ο κ. Πιμπλής έκανε λόγο για «μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή που αναλαμβάνουμε το Μέγαρο το οποίο είναι ουσιαστικά κλειστό. Είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία η οποία δεν αφορά μόνο το Μέγαρο, αλλά όλον τον πολιτισμό. Είχαμε πάρα πολύ όρεξη όταν αναλάβαμε την τύχη του Μεγάρου, να κάνουμε πολλά πράγματα να το τοποθετήσουμε ξανά εκεί που του αξίζει αλλά μετά από μία περίοδο κρίσης πέσαμε σε μια άλλη μεγαλύτερη κρίση.  Πρέπει να περιμένουμε και να προετοιμαζόμαστε. Το Μέγαρο έχει φτιαχτεί για να αντέχει στα δύσκολα. Τα σχέδια 30 χρόνια πριν, προέβλεπαν συστήματα ασφαλή για το Μέγαρο, οι προδιαγραφές του ήταν τέτοιες ώστε να μπορεί ακόμα και τώρα να ανταποκρίνεται στην κρίση της εποχής. Όλος ο σχεδιασμός του Μεγάρου ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του».

Δεύτερος Κύκλος Προβολών

Ο κ. Πιμπλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον δεύτερο κύκλο προβολών σημαντικών παραστάσεων που αρχίζει απόψε. «Ο πλούτος του αρχείου είναι μοναδικός και αναντικατάστατος»,είπε κλείνοντας.