Το EXIT Festival οργάνωσε το πρώτο event στη Σερβία μετά το lockdown

Το EXIT Festival οργάνωσε το πρώτο event στη Σερβία μετά το lockdown
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενότητας

14 Μαΐου 2020

Το EXIT Festival, που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Σερβία, συνδύασε την ημέρα της Νίκης για τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την σταδιακή άρση του lockdown στη χώρα με το πρώτο live event μετά την καραντίνα.

Στο κάστρο του 18ου αιώνα στην πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας όπου διεξάγεται το φεστιβάλ, σε μια κολοσσιαία αρένα χορού που μπορεί να υποδεχθεί πάνω από 50.000 κόσμου, γνωστοί Σέρβοι DJ έπαιξαν για (μεγάλο για τα δεδομένα της πανδημίας) πλήθος των 50 ατόμων.

Το event διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Serbia Creates την εθνική πλατφόρμα για την βιομηχανία των δημιουργών και στόχο είχε όπως αναφέρουν οι διοργανωτές να «γιορτάσει τη ζωή καθώς όλοι οι συμμετέχοντας έστειλαν μήνυμα ελπίδας και ενότητας».

Συμβολικά σχεδίασαν τον αριθμό 1 σηκώνοντας μεγάλα banner με τις βασικές αρχές του φεστιβάλ.

Ο ιδρυτής του ΕΧΙΤ Dušan Kovačević, τόνισε ότι «πρέπει να διατηρήσουμε τα event και τα φεστιβάλ όχι μόνο λόγω οικονομίας και τουρισμού αλλά επειδή είναι ένα από τα συστατικά που κάνουν τη ζωή καλύτερη».

Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει ένα ειδικό "Fortress Stream" που θα μεταδοθεί από την επίσημη σελίδα του EXIT με συμμετοχές πολλών καλλιτεχνών.

Το EXIT Festival, ξεπήδησε μέσα από το φοιτητικό κίνημα που προκάλεσε το μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας που έριξε το καταπιεστικό καθεστώς της Σερβίας, ενώ κάθε χρόνο μονοπωλεί το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών συγκεντρώνοντας μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της dance, εναλλακτικής και rock σκηνής.