H Live Nation διακόπτει τις συμβάσεις για το 20% των υπαλλήλων της

H Live Nation διακόπτει τις συμβάσεις για το 20% των υπαλλήλων της
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι σκληρές αποφάσεις του κολοσσού της διοργάνωσης συναυλιών

18 Μαΐου 2020

Και ενώ πριν λίγες ημέρες πρόεδρος και CEO της Live Nation Michael Rapino, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των επενδυτών εκτίμησε ότι οι συναυλίες και οι περιοδείες των καλλιτεχνών θα μπουν σε πλήρη κανονικότητα από το τρίτο τρίμηνο του 2021, τώρα η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών στον πλανήτη έρχεται να ανακοινώσει  ότι βγάζει σε άδεια άνευ αποδοχών το 20% των εργαζομένων, όπερ σημαίνει 2.100 υπάλληλοι από τους 10.500.

Ένα τεράστιο πλήγμα για τους εργαζόμενους στη μουσική βιομηχανία.

Σύμφωνα με το Billoboard, οι μειώσεις προσωπικού είναι μέρος μιας προσπάθειας περικοπής κόστους που φτάνει τα 600 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, όσοι παραμείνουν στις θέσεις τους θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται με αυτούς των στελεχών να φτάνουν ακόμη και το 50%, ενώ όσο ο πιο χαμηλός ο μισθός τόσο μικρότερες θα είναι και οι απώλειες.

Από την αρχή της πανδημίας, η Live Nation έχει χάσει το 40% της χρηματιστηριακής της αξίας. «Δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει παγκοσμίως, η εταιρεία παίρνει μια σειρά πρωτοβουλιών  για να μειώσει το σταθερό κόστος και να εξοικονομήσει χρήματα», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στην προσπάθεια να ενισχύσει την τουριστική της βιομηχανία, αγόρασε το 5,7% των μετοχών της Live Nation.