(Κατα)δικάστηκε από τα ΜΜΕ

(Κατα)δικάστηκε από τα ΜΜΕ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η νέα mini σειρά του Netflix λέγεται «Trial By Media» και είναι αυτό που -περίπου- λέει το όνομά της.

18 Μαΐου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αναφέρεται σε πολύκροτες υποθέσεις που έφτασαν στη δικαστική αίθουσα αλλά πριν είχαν αναπτυχθεί, για να μην πούμε δικαστεί, από τα ΜΜΕ. Τις εφημερίδες παλιότερα, την τηλεόραση πιο μετά, το internet ακόμα πιο μετά και, πλέον, τα social media. Απλώς αυτά τα τελευταία δεν αποτέλεσαν κάποιο κεφάλαιο του «Trial By Media», τουλάχιστον στον 1ο κύκλο. Διαβάζω πως ο όρος «Trial by Television» αποδίδεται στον David Frost από το 1967.

Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει 6 επεισόδια και δείχνει 6 μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν την Αμερική τις τελευταίες δεκαετίες. Από τον Rod Blagojevich, τον κυβερνήτη του Ιλινόις που κατηγορήθηκε για περισσότερες από 20 αδικήματα διαφθοράς έως και το κίτρινο «The Jenny Jones Show» (φωτό - έχουμε πολλά τέτοια στην ελληνική τηλεόραση που κάνουν πλάκα ακόμα και με σεξουαλικές επιθέσεις σε φοιτήτριες) που οδήγησε έναν καλεσμένο στο φόνο. Αλλά υπάρχει και μία υπόθεση που θυμίζει φάση Ελένης Τοπαλούδη με έναν ομαδικό βιασμό αλλά χωρίς φόνο.

Δεν είναι η σειρά που θα σας καταπλήξει, ένα 7 στα 10 της βάζω και στα έξι επεισόδια, αλλά η θεματολογία της αξίζει κι ενδιαφέρει πολύ και δημοσιογράφους και δικηγόρους, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο θα έλεγα.

«Ευτυχώς που υπάρχουν και οι δικηγόροι και δεν είμαστε εμείς οι χειρότεροι» είχε πει ένας δημοσιογράφος πολύ πριν βγει το «Trial By Media».