Εξώδικο του Σταμάτη Κραουνάκη στον Κώστα Μπακογιάννη

Εξώδικο του Σταμάτη Κραουνάκη στον Κώστα Μπακογιάννη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αποζημίωση που διεκδικεί θα δοθεί για τη στήριξη καλλιτεχνών...

18 Μαΐου 2020

Οι αντιδράσεις για τη συναυλία της... καρότσας που έδωσε η Άλκηστη Πρωτοψάλτη διασχίζοντας την Αθήνα πάνω στο φορτηγό έχουν, όπως φαίνεται, και συνέχεια.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης απέστειλε εξώδικο στις 29 Απριλίου, προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, επειδή το φορτηγό πέρασε και από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παίξουν κι ένα τραγούδι μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνει το documento «η εξώδικη διαμαρτυρία επικεντρώνεται στην πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την επιβίωση των ανθρώπων του Πολιτισμού. Η αποζημίωση που διεκδικεί, θα κατευθυνθεί σε πράξεις αλληλεγγύης προς καλλιτέχνες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε προκειμένου να δώσει την εκ του νόμου απαιτούμενη έγκρισή του για να ερμηνευτούν τραγούδια του, δεδομένο που αποτελεί παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων. Και χαρακτηρίζει «παράνομη την εκτέλεση των μουσικών του δημιουργημάτων ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη», κάνοντας λόγο για απόλυτα σκηνοθετημένη (ερήμην των καλλιτεχνών) και «αναγκαστική κατευθυνόμενη πορεία» με τη «σύμπραξη και παρουσία ΜΜΕ».

«Είναι πολύ σιχαμερό, θα κινηθώ νομικά» είχε πει εκείνες τις ημέρες ο Σταμάτης Κραουνάκης. Οπερ κι εγένετο. Ο συνθέτης απαλλάσσει από κάθε κριτική την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Τελικά ποιος είχε τη φαεινή ιδέα για τη συναυλία στο Μαξίμου; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έλεγαν στην αρχή ή ο Κώστας Μπακογιάννης όπως έλεγαν μετά;