EXIT Festival: Στόχος να γίνει τον Αύγουστο μετά από πρωθυπουργική παρέμβαση

 EXIT Festival:  Στόχος να γίνει τον Αύγουστο μετά από πρωθυπουργική παρέμβαση
Ακολουθήστε μας στο Google news

H Ana Brnabić θέλει να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ

22 Μαΐου 2020

Μήνυμα ελπίδας και αισιοξίας στέλνει το EXIT Festival στους απανταχού φανς των φεστιβάλ.

 

Με παρέμβασή της η πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić, ζήτησε από τους διοργανωτές του EXIT Festival να μην ακυρώσουν το φεστιβάλ αλλά να γίνει τον Αύγουστο. Όπως είπε η ίδια, ¨προτείνουμε να μεταφερθεί τον Αύγουστο γιατί περιμένουμε ότι η κατάσταση με την πανδημία σε όλη την Ευρώπη θα είναι υπό έλεγχο¨.

 

Οι διοργανωτές, δήλωσαν ότι ¨χαιρετίζουν τις τελευταίες προβλέψεις από τους ειδικούς στον τομέα της υγείας στην υγεία αλλά και στα Βαλκάνια¨ και εξέφρασαν την προθυμία να μειώσουν τον αριθμό των θεατών και να λάβουν όλα τα προληπτικά μέτρα.

 

 

¨Το φεστιβάλ όπως το γνωρίζαμε με 55.000 επισκέπτες την ημέρα και 40 σκηνές δεν είναι εφικτό να γίνει, αλλά χαιρόμαστε να ακούμε ότι η κατάσταση με την υγεία πηγαίνει όλο και καλύτερα και θα είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια του φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι με ασφάλεια¨, είπε ο διοργανωτής Dušan Kovačević.

 

Πρόσθεσε ότι ¨προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια του κοινού και όλων όσοι εμπλέκονται με το EXIT. Θα συνεργαστούμε στενά με τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας και θα πραγματοποιήσουμε τον Αύγουστο ένα φεστιβάλ όσο πιο ασφαλές γίνεται¨.

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα νέα υποδέχθηκαν με χαρά στη βιομηχανία των φεστιβάλ, με promoters και καλλιτέχνες να τα προσλαμβάνουν ως ελπίδα για αναζωογόνηση του κλάδου που ισοπεδώθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

¨Οι τελευταίες εξελίξεις μπορούν να συμβάλουν στο να σωθεί όλη η βιομηχανία του θεάματος¨, πιστεύει ο Ivan Milivojev από την ομάδα των διοργανωτών σημειώνοντας ότι ¨δεν είναι μυστικό πως χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία και οι αρχικές προβλέψεις ήταν καταστροφικές για εκατομμύρια θέσεις εργασίας και οικογειών που εξαρτώνται από αυτό. Η απόφαση είναι πολύ σημαντική για τους φανς των φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο η επιστροφή των οποίων θα μπορούσε να φέρει πίσω την απαραίτητη ανακούφιση από την δυσκολία που έχουμε όλοι περάσει¨.

 

Υπενθυμίζεται ότι το EXIT, έχει αναδειχτεί δύο φορές ως το καλύτερο φεστιβάλ μεγάλου βεληνεκούς στην Ευρώπη. Το EΧΙΤ, διοργανώνεται στο κολοσσιαίο φρούριο Petrovaradin, ένα κάστρο στην πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας.

Το φεστιβάλ ξεπήδησε μέσα από το φοιτητικό κίνημα που προκάλεσε το μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας που έριξε το καταπιεστικό καθεστώς της Σερβίας ενώ κάθε χρόνο μονοπωλεί το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών συγκεντρώνοντας μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της dance, εναλλακτικής και rock σκηνής.

 

Θεωρείται πόλος έλξης για μουσικόφιλους από όλες τις βαλκανικές χώρες, μία σειρήνα που ενώνει τους λαούς και έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως The Prodigy, Arctic Monkeys, Madonna, The Killers, Sex Pistols, Guns’n’Roses, Arcade Fire, Beastie Boys, David Guetta, Carl Cox, Nina Kraviz, Patti Smith, Motorhead, LCD Soundsystem, Wiz Khalifa, Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, Andy C, DJ Shadow και πολλούς ακόμη στο πέρασμα δύο δεκαετιών (2000-2020).