Δικαίωση για τον Μανώλη Κυπραίο και καταδίκη για τα ΜΑΤ

Δικαίωση για τον Μανώλη Κυπραίο και καταδίκη για τα ΜΑΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αργησε να δικαιωθεί ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, εννιά χρόνια πέρασαν από την επίθεση, αλλά επιτέλους δικαιώθηκε.

25 Μαΐου 2020

«Με την απόφαση Α8144/15-5-2020 η δικαιοσύνη καταδίκασε τα ΜΑΤ για την επίθεση εναντίον μου στις 15/06/2011. Μια μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία, τους πολίτες, τον (αγωνιζόμενο) Τύπο και τη δικαιοσύνη. Μείναμε όρθιοι έστω και εννιά χρόνια μετά...» έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Ήταν 15 Ιουνίου 2011 όταν ο Μανώλης δέχτηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας κατά των μέτρων λιτότητας. Ο Μανώλης τους έδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα αλλά αυτό δεν μέτρησε για τους μάγκες των ΜΑΤ και του επιτέθηκαν μέσα σε μία στοά με κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να χάσει την ακοή του.

Ευτυχώς, έστω και αργά, οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών προχώρησε στην καταδίκη του ελληνικού κράτους.

Τι λέει ο Μανώλης Κυπραίος για τη δικαίωσή του;

«Η απόφαση αυτή του διοικητικού δικαστηρίου είναι σημαντική. Αν και πρωτόδικη μετά από 9 χρόνια με στοιχεία και ακλόνητες αποδείξεις καταδικάζει τα ΜΑΤ για ηθελημένη και σκόπιμη σκόπευση εναντίον του Τύπου και όχι μόνο. Παράλληλα αποδεικνύει ότι τα μη φονικά όπλα μπορούν να γίνουν φονικά...» είπε ο ίδιος στο News247.

H ΕΣΗΕΑ, παρά το γεγονός πως είναι μία δικαστική απόφαση πολύ σημαντική για τον κλάδο, δεν έχει βγάλει ακόμα κάποια ανακοίνωση.