Υπόθεση Δημάκη: Έχει υπάρξει και εκδότρια η Σοφία Νικολάου

Υπόθεση Δημάκη: Έχει υπάρξει και εκδότρια η Σοφία Νικολάου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την εβδομαδιαία εφημερίδα «Είδηση» εξέδιδε προ τετραετίας η σημερινή γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.

26 Μαΐου 2020

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου που τις τελευταίες μέρες συγκεντρώνει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας τόσο για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη, όσο και για τις σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις ύψους 750.000 ευρώ για την απολύμανση των φυλακών, έχει υπάρξει και εκδότρια εφημερίδας το 2016!

Σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, στις 14 Μαΐου του 2016, είχε κρεμαστεί στα περίπτερα η εφημερίδα «Είδηση» την οποία εξέδιδε η Σοφία Νικολάου με τον Πέτρο Κουσουλό μέσω της «ID Media Εκδοτική Μονοπρόσωπη ΙΚ» και με συνέταιρο μία κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία KPNS Editions Ltd - σύμφωνα με τον ιστότοπο i-cyprus (Cyprus Corporate Registry), η KPNS ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2016 και στη «διοίκησή» της εμφανίζεται ως «γραμματέας» ο Σπυρίδων Ιωάννης Κλαδάς, δηλαδή ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Κλαδάς, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή παλιότερα. Είναι συνηθισμένο, βέβαια, δικηγόροι από την Αθήνα να εμφανίζονται ως «εκπρόσωποι» σε κυπριακές εταιρείες για λογαριασμό επιχειρηματιών.

 

Η εφημερίδα, που στην διαφημιστική της καμπάνια προωθούσε ιδιαίτερα το ένθετο με τίτλο «Παραδικαστικά», δεν άντεξε ούτε δύο μήνες στην κυκλοφορία. Το εκδοτικό εγχείρημα της κυρίας Νικολάου δείχνει πάντως ότι χρόνια ενδιαφέρεται η ίδια για τη δημοσιότητα, κάτι που είδαμε και πρόσφατα με την απ' ευθείας ανάθεση σε δημοσιογράφο έναντι 25.000 ευρώ για τις δημόσιες σχέσεις της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Μόνο τελικά που κατορθώνει να την συγκεντρώνει για... λάθος λόγους (βλέπε Δημάκης, απευθείας αναθέσεις). Λάθος, βέβαια, λέμε εμείς. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ μπορεί να την εκλέξουν τελικά βουλευτίνα στις επόμενες εκλογές. Ποτέ δεν ξέρεις...