O Ερικ Καντονά στο Netflix (αλλά σε σειρά, όχι σε ντοκιμαντέρ)

O Ερικ Καντονά στο Netflix (αλλά σε σειρά, όχι σε ντοκιμαντέρ)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ω ναι, ο μεγάλος Ερικ Καντονά είναι και πολύ καλός ηθοποιός.

26 Μαΐου 2020

Και μπορείτε να το διαπιστώσετε κι εσείς αυτό, άμεσα, αρκεί να δείτε τα 6 ωριαία επεισόδια της ολοκαίνουργιας σειράς του Netflix, «Inhuman Resources». Θυμίζει λίγο Κεν Λόουτς στο θέμα της αλλά στο πιο τηλεοπτικό και, μάλλον, στο πιο βίαιο. Το story βασίζεται στο μυθιστόρημα «Cadres Noirs» του βραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Πιερ Λεμέτρ και παρουσιάζει έναν τύπο 57 ετών, τον Αlain Delambre (ο Καντονά), που παραμένει άνεργος για έξι χρόνια.

Στην πρώτη-πρώτη σκηνή τον βλέπουμε με ξυρισμένο κεφάλι μέσα από τη φυλακή να μας λέει, κοιτώντας την κάμερα, «δεν ήμουν ποτέ βίαιος. Δεν ήθελα να σκοτώσω. Κάτι εκρήξεις θυμού, όπως όλοι, αλλά ως εκεί. Οταν συνειδητοποίησα πόσο θυμό είχα, φοβήθηκα. Μα ήταν πολύ αργά».

Είναι απίστευτο μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας άνεργος που βρίσκεται έξι χρόνια χωρίς δουλειά και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Δεν σας αποκαλύπτουμε παραπάνω, δεν σας κάνουμε spoiler, απλώς φροντίστε όταν το ξεκινήσετε να έχετε χρόνο μπροστά σας γιατί θα κολλήσετε. Κάθε επεισόδιο είναι και καλύτερο από το προηγούμενο. Και πιο ανατρεπτικό.