Η Ισπανία δείχνει τον δρόμο, άντε και στα δικά μας

Η Ισπανία δείχνει τον δρόμο, άντε και στα δικά μας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αρχίζει από αυτήν την εβδομάδα μια σειρά συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στην Καντάμπρια.

27 Μαΐου 2020

Καθώς η Ισπανία βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, από τις 25 Μαΐου έχει επιτραπεί να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους με την παρουσία 400 ατόμων, ενώ σε κλειστούς χώρους επιτρέπονται το πολύ 50 θεατές.

Παρότι τα μέτρα του «reopening» έχουν χαρακτηριστεί από άτομα της βιομηχανίας του θεάματος ως «ασαφή» και «απραγματοποίητα», αρκετοί διοργανωτές άρπαξαν την ευκαιρία για να αρχίσουν ξανά δουλειά.

Στις 29 και 30 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν πέντε συναυλίες στη βόρεια Καντάμπρια με τη συμμετοχή των Rulo, Vicky Castelo, Billy Boom Band, Deva και Repion.

Παράλληλα, οι διοργανωτές του φεστιβάλ Cruïlla, το οποίο ακυρώθηκε όπως τα Primavera Sound, Mad Cool, Bilbao BBK Live και nar, ανακοίνωσαν την διεξαγωγή του Cruïlla XXS, μια σειρά περίπου 200 συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς χώρους τον Ιούλιο.

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ είναι σε διαρκείς συνεννοήσεις με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σημειώνεται ότι στις 8 Ιουνίου, η Ισπανία μπαίνει στο τελικό στάδιο άρσης των μέτρων που σημαίνει ότι σε ανοιχτούς χώρους θα επιτρέπονται έως 800 άτομα, ενώ σε εσωτερικούς έως 80.

Το ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα πρέπει να περιμένει ένα δίμηνο ακόμα για να δει συναυλίες;