Spotlight

Η Πέννυ Μπαλτατζή θα βγάλει το νέο άλμπουμ της με crowd funding

29 Μαΐου 2020

Ακολουθώντας μία πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό μέθοδο θα προσφέρει δουλειά σε 25 ανθρώπους της τέχνης.

 

Μέσω του project Crowd Funding λοιπόν και της πλατφόρμας www.giveandfund.com, η Πέννυ αποφάσισε να δημιουργήσει το νέο της δίσκο με στόχο να πληρωθούν και οι 25 συνεργάτες της.

Η ίδια αναφέρεται στο σκεπτικό της ιδέας: «Με μια πολιτεία απογοητευτικά απούσα και με τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα να είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρή σε μέγεθος, οι μήνες που ακολουθούν θα είναι σίγουρα μια τεράστια δοκιμασία για όλους εμάς. Η αλληλεγγύη ανάμεσά μας είναι απαραίτητη. Το ίδιο απαραίτητο είναι όμως να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να παράγουμε πολιτισμό, ο καθένας με την τέχνη του και από το πόστο του. Να κρατήσουμε ζωντανή τη μηχανή του ονείρου. Γιατί τα όνειρα δεν αναβάλλονται...

Έτσι, πήρα μια απόφαση. Αντί να αφεθώ στο αίσθημα αδυναμίας και απειλής που μας χτυπάει την πόρτα, να συνεχίσω να κάνω σχέδια. Όχι σχέδια γενικά και αόριστα, αλλά συγκεκριμένα, με ορίζοντα τους αμέσως επόμενους μήνες».

Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια;

Όπως εξηγεί η Πέννυ Μπαλτατζή «το σχέδιο για τους επόμενους μήνες είναι η δημιουργία του ιδανικού δίσκου. Ιδανικού γιατί θα γίνει πραγματικότητα με τη συμμετοχή μιας μεγάλης ομάδας επαγγελματιών του χώρου, και θα χρηματοδοτηθεί από τον καλύτερο χορηγό που μπορεί να έχει ένας καλλιτέχνης - το ίδιο του το κοινό, τον κόσμο που μας ακολουθεί, μας αγαπάει και μας εμπιστεύεται το πολυτιμότερο αγαθό του, το χρόνο του.

Με τη δική σας συμπαράσταση, λοιπόν, ξεκινάω την προσπάθεια να συγκεντρώσω το ποσό που απαιτείται για όλα τα διαφορετικά στάδια παραγωγής ενός νέου, φρέσκου pop άλμπουμ, που θα δώσει έσοδο και χαρά σε αγαπημένους και πολύ ταλαντούχους και ικανούς συνεργάτες.

Με τη δική σας συμμετοχή, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε κάτω από ιδανικές συνθήκες και να σας παραδώσουμε μια δουλειά - ορόσημο. Και κάπως έτσι, να ρίξω το δικό μου σπόρο σ' ένα πεδίο όπου ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι συνάδελφοι, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να τολμάμε να κάνουμε σχέδια».

Γιατί crowd-funding;

«Θα αναρωτηθείτε ίσως και λογικά», σημειώνει η Πέννυ «γιατί να χρειάζεται η υποστήριξη του κόσμου για ένα τέτοιο εγχείρημα; Είναι τόσο δύσκολο να συγκεντρωθούν τα χρήματα αλλιώς; Είναι τόσα πολλά τα χρήματα που χρειάζονται και γιατί; Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, τους δίσκους μας οι καλλιτέχνες, η πλειοψηφία τουλάχιστον, τους χρηματοδοτούμε οι ίδιοι.

Σε μια διαρκή αναζήτηση πόρων, στήνουμε τη μπάντα μας, κλείνουμε στούντιο ηχογραφήσεων, ομάδα συνεργατών για την ενορχήστρωση και τη μίξη των τραγουδιών, το σενάριο και την υλοποίηση των (απαραίτητων) video clip, τις φωτογραφίσεις, το σχεδιασμό των εικαστικών, το σχεδιασμό των live παραστάσεών μας, την παρουσία μας στα social media, την επικοινωνία και την προώθηση του έργου μας και της καλλιτεχνικής μας προσωπικότητας στα media.

Γινόμαστε, εκτός από καλλιτέχνες, οι μαέστροι ενός μεγάλου και πολυδιάστατου project, που απαιτεί τη συνεργασία μεταξύ πολλών διαφορετικών ανθρώπων, διαφόρων ιδιοσυγκρασιών και ιδιοτήτων. 'Ενα project απαιτητικό αλλά και πολύ γοητευτικό, που βρίσκεται κάθε φορά στον πυρήνα αυτού που κάνουμε. Και αυτό ακριβώς το γοητευτικό παζλ είναι που πρέπει να διασώσουμε.

Ο καθένας όπως μπορεί. Όλα τα παραπάνω όμως είναι πρακτικά αδύνατο να συμβούν, για όλους τους λόγους που εξήγησα παραπάνω. Σε αυτό το σημείο είναι που βρίσκεται η λύση της εξίσωσης: Εσείς, το κοινό, οι φίλοι της μουσικής, που είστε έτσι κι αλλιώς οι τελικοί αποδέκτες αυτού που κάνουμε».

Ας μην αφήσουμε τη μουσική στάσιμη

Όσο το project θα προχωρά, η Πέννυ Μπαλτατζή θα μας ενημερώνει για την πορεία του. «Ένα project που θα δώσει δουλειά και δημιουργική χαρά σε περίπου 25 επαγγελματίες του χώρου μας. Όσο για μένα, θα βρίσκομαι εδώ, μαζί με όλη την ομάδα, για να σας ενημερώνω για όλες τις εξελίξεις αυτής της προσπάθειας.

Απευθύνομαι λοιπόν σε εσάς να γίνετε συμπαραγωγοί σε αυτό το όνειρο, γιατί στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε την μουσική στάσιμη. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να βρω καλύτερη στιγμή από αυτήν για να δείξω στον κόσμο και να καταλάβει πως η μουσική παίρνει ζωή και συνεχίζει να υπάρχει χάρη στους ακροατές της».

Δώρα ανάλογα με το donation

Η κάθε προσφορά θα ανταμείβεται.

Σε 12 διαφορετικά level και ανάλογα με το ποσό που θα δίνεται (από 5 έως 5.000 ευρώ), τα δώρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το νέο δίσκο σε ψηφιακή μορφή, υπογεγραμμένο cd, βινύλιο 8'' με 2 τραγούδια της επιλογής μας, αριθμημένο, υπογεγραμμένο και με αναφορά του ονόματος, πρόσβαση σε studio live (μέσω Zoom) στην εγγραφή του νέου άλμπουμ από το στούντιο Black Rock στην Σαντορίνη.

Επίσης, υπογεγραμμένη παρτιτούρα, online μαθήματα φωνητικής, Private Zoom acoustic concert, Iδιωτικό ακουστικό live, συμμετοχή σε special video teaser που θα γυριστεί στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο και επίσκεψη στο Black Rock Studios στη Σαντορίνη, κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του δίσκου εκεί (ακτοπλοϊκά εισιτήρια και 2 διανυκτερεύσεις σε 2κλινο δωμάτιο 4**** στη Σαντορίνη, για 2 άτομα) 

Στην ίδια κατηγορία