Billie Eilish κατά Τραμπ: «Οι ζωές των μαύρων μετράνε γ@μώτο»

Billie Eilish κατά Τραμπ: «Οι ζωές των μαύρων μετράνε γ@μώτο»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επίθεση στα προνόμια των λευκών και την alt-right ρητορική

31 Μαΐου 2020

Με ένα μακροσκελές μήνυμά της στο instragram, η 18χρονη star της ποπ Billie Eilish, πρόσθεσε και αυτή τη φωνή της στις αντιδράσεις για τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στη Μινεάπολη.

 
 
 
View this post on Instagram

#justiceforgeorgefloyd #blacklivesmatter

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Η Eilish, στπ μήνυμά της το οποίο είναι εξαιρετικά εξοργισμένο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα εξηγήσει γιατί οι ζωές των μαύρων έχουν αξία προσποιούμενη ότι το κάνει σε παιδιά γιατί «νιώθω ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να κάνω εσάς τους κ@ργιόληδες να το κατανοήσετε». Η Eilish, απαντά κυρίως στους λευκούς (κάποιοι εκ των οποίων είναι οπαδοί του Τραμπ  και της alt - right) που υποστηρίζουν ότι όλες οι ζωές έχουν αξία τονίζοντας ότι «δεν είναι για εσάς, δεν έχετε ανάγκη δεν κινδυνεύετε».

Και συνεχίζει: «Αν ένας φίλος σας κοπεί στο χέρι του θα βάλετε τσιρότο στα χέρια όλων των φίλων σας, γιατί όλα τα χέρια έχουν αξία; Αν ένα σπίτι πιάσει φωτιά και υπάρχει παγιδευμένος άνθρωπος μέσα θα ζητήσετε από την πυροσβεστική να πάει σε όλα γύρω σπίτια επειδή όλα τα σπίτια μετράνε; Όχι! Γιατί δεν το χρειάζεστε γ@μώτο. Έχετε προνόμια είτε σας αρέσει είτε όχι. Η κοινωνία δίνει προνόμια μόνο και μόνο επειδή είστε λευκοί. Μπορεί να είστε φτωχοί, μπορεί να αγωνίζεστε αλλά και πάλι το χρώμα του δέρματός σας σας δίνει περισσότερα προνόμια απ' όσο μπορείτε να καταλάβετε».

«Αν όλες οι ζωές μετράνε γιατί οι μαύροι δολοφονούνται μόνο και μόνο επειδή είναι μαύροι; Γιατί οι λευκοί έχουν ευκαιρίες που άνθρωποι από άλλες φυλές δεν έχουν; Γιατί είναι εντάξει μαύροι άνθρωποι να αποκαλούνται τραμπούκοι επειδή διαμαρτύρονται για τη δολοφονία αθώων ανθρώπων; Ξέρετε γιατί; Γ@μημένο. Λευκό. Προνόμιο».