Και οι Village People κατά του Τραμπ

Και οι Village People κατά του Τραμπ
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Σταμάτα να χρησιμοποιείς τη μουσική μας σε συγκεντρώσεις σου»

09 Ιουνίου 2020

Αναρωτιέται κανείς, πόσος κόσμος θα πρέπει να του δείξει τη δυσαρέσκεια και την απαξία στο πρόσωπό του για να κατανοήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει πάρει στραβό δρόμο.

Αυξάνονται οι φωνές διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ

Όπως και νά'χει, στις εκατοντάδες μουσικών που τον καταγγέλλουν για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, τη φωνή του προσέθεσε και ο αρχηγός της πασίγνωστης disco μπάντας, The Village People, γνωστός και ως ο «αστυνομικός» (λόγω της στολής που φόραγε), Victor Willis.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Willis κατήγγειλε την εκπεφρασμένη θέση του Τραμπ να βγάλει στρατό σε πόλεις των ΗΠΑ για να ελέγξει τις διαδηλώσεις, γράφοντας ότι «αν ο Τραμπ δώσει εντολή σε αμερικανούς στρατιώτες να πυροβολήσουν κατά πολιτών σε αμερικανικό έδαφος, οι Αμερικανοί θα ξεσηκωθούν σε τέτοιους αριθμούς έξω από τον Λευκό Οίκο, που ίσως υποχρεωθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος πριν τις εκλογές. Μην το κάνεις, κύριε Πρόεδρε!».

Stop στα «Y.M.C.A.» και «Macho Man»

Ξεκαθάρισε, δε, ότι οι Village People απαγορεύουν στον Τραμπ να χρησιμοποιεί σε συγκεντρώσεις του τα γνωστά τους τραγούδια «Y.M.C.A.» και «Macho Man», λέγοντας ότι λυπάται αλλά δεν μπορεί πλέον να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ τρελαίνεται να χρησιμοποιεί τα τραγούδια αυτά, καθώς τα θεωρεί «ξεσηκωτικά» για το κοινό του, αλλά και ότι ο Willis μέχρι πρόσφατα δεν είχε πρόβλημα, αφού, όπως έλεγε, η χρήση τους δεν σημαίνει και συγκεκριμένη στήριξη.