Τα Grammy στηρίζουν την αντιρατσιστική πολιτική

Τα Grammy στηρίζουν την αντιρατσιστική πολιτική
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αφαιρούν τον όρο «urban» στα βραβεία μαύρης μουσικής

14 Ιουνίου 2020

Πριν από λίγες ημέρες, αντιρατσιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι στη μουσική βιομηχανία έστειλαν ανοιχτή επιστολή προς εταιρείες και θεσμικούς παράγοντες του χώρου, ζητώντας περισσότερη ευαισθησία σε ζητήμα φυλετικών διακρίσεων.

Μεταξύ των αιτημάτων τους βρισκόταν και η κατάργηση του όρου «urban music» και η αντικατάστασή του με το «black music» όταν μιλάμε για τη μαύρη μουσική.

Φαίνεται πως το αίτημα αυτό βρήκε ευήκοον ους στους διοργανωτές των βραβείων Grammy, των «Όσκαρ της μουσικής», οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι από την επερχόμενη 63η τελετή αντικαθιστούν το βραβείο του «Best Urban Contemporary Album» με το βραβείο «Best Progressive R&B Album».

Κι άλλες αλλαγές

«Αυτή η κατηγορία θα αφορά δίσκους που περιλαμβάνουν τα πλέον προοδευτικά στοιχεία του R&B και θα μπορούν να περιέχουν samples και στοιχεία από hip-hop, rap, dance, και ηλεκτρονική μουσική. [...] Επίσης, θα μπορούν να περιέχουν στοιχεία από pop, euro-pop, country, rock, folk και alternative», ανέφερε η ανακοίνωση της Μουσικής Ακαδημίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η κατηγορία «Best Rap/Sung Performance» μετονομάζεται σε «Best Melodic Rap Performance», ούτως ώστε «να εκπροσωπεί και να συμπεριλαμβάνει τις υβριδικές τάσεις εκτέλεσης στο είδος της rap».