Taylor Swift: «Κατεβάστε τα ρατσιστικά αγάλματα από το Τενεσί»

Taylor Swift: «Κατεβάστε τα ρατσιστικά αγάλματα από το Τενεσί»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και συγκέντρωση υπογραφών για να γίνει άγαλμα η Dolly Parton

14 Ιουνίου 2020

Αν και ανήκει στους καλλιτέχνες που συστηματικά παίρνουν θέση για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, η Taylor Swift αυτή τη φορά πάει ένα βήμα παραπέρα και ζητά από την Πολιτεία του Τενεσί, από την οποία κατάγεται και η ίδια, να κατεβάσει διάφορα αγάλματα ιστορικών προσώπων που ήταν συνδεδεμένα με τον ρατσισμό.

Συγκεκριμένα, η Swift ζητά να αποκαθηλωθούν τα αγάλματα του Edward Carmack, δημοσιογράφου ο οποίος τασσόταν ανοιχτά υπέρ του λιντσαρίσματος των μαύρων και εξελέγη Γερουσιαστής στις αρχές του 20ου αιώνα (το άγαλμά του βρίσκεται μπροστά στο Καπιτώλιο τουν Τενεσί) και του Nathan Bedford, του πρώτου Μεγάλου Μάγου της Κου Κλουξ Κλαν (το άγαλμά του βρίσκεται στη Νάσβιλ).

Το άγαλμα του Carmack έπεσε από διαδηλωτές κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του George Floyd στη Μινεάπολη, ωστόσο, η Πολιτεία αποφάσισε να το επανατοποθετήσει, κατί που η Swift χαρακτήρισε ως «πεταμένα λεφτά και χαμένη ευκαιρία να κάνουν το σωστό».

«Το κατέβασμα των αγαλμάτων δεν θα διορθώσει αιώνες συστημικής καταπίεσης, βίας και μίσους που οι μαύροι υπέστησαν, αλλά μπορεί να μας φέρει ένα μικρό βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους και επισκέπτες στο Τενεσί να αισθάνονται ασφαλείς -όχι μόνο οι λευκοί», έγραψε η Swift.

«Βάλτε άγαλμα της Dolly Parton»

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Alex Parsons, συγκεντρώνονται υπογραφές, ώστε το άγαλμα του Bedford να αντικατασταθεί με άγαλμα της country τραγουδίστριας και ηθοποιού Dolly Parton.

«Εκτός από την όμορφη μουσική της που άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων Αμερικανών, η φιλάνθρωπη καρδιά της Dolly Parton έχει χωρίς αμφιβολία αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο», αναφέρει το αίτημα που ανέβηκε στο Change.org και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 2.300 υπογραφές.