Λίνα Ροδοπούλου: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ

Λίνα Ροδοπούλου: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 25 Ιουνίου

16 Ιουνίου 2020

Για πρώτη φορά στο café του κήπου θα συναντήσουμε την Λίνα Ροδοπούλου, μια μουσικό που αν δεν γνωρίζαμε την ελληνική της καταγωγή, θα παίρναμε όρκο ότι έχει γαλουχηθεί στην παριζιάνικη μουσική σκηνή. Η Λίνα Ροδοπούλου έχει αφιερώσει πολλά χρόνια από την καριέρα της στη γαλλική μουσική, κάνοντας live εμφανίσεις και αφήνοντας το αποτύπωμά της και στη δισκογραφία με τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, Νοuvelle passion, μια συλλογή κιθαριστικών διασκευών αγαπημένων γαλλόφωνων τραγουδιών.

Στις 25 Ιουνίου στις 9 μ.μ., στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, θα παρουσιάσει ένα ελληνογαλλικό πρόγραμμα – νοερό ταξίδι ανάμεσα στις δύο χώρες. Αποσκευές της αποτελούν τόσο οι αγαπημένες μελωδίες της Γαλλίας που έχει ερμηνεύσει δισκογραφικά όσο και τα καινούρια της ελληνικά τραγούδια τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Επίσης, θα παρουσιάσει στο κοινό και τις γαλλικές εκδοχές γνωστών ελληνικών κομματιών του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, κ.ά. Σε αυτό το ταξίδι θα την συνοδεύει ο Κώστας Παρισιάδης στην κλασική κιθάρα, ο Δημήτρης Κούστας στο ακορντεόν και ο Λουκάς Γιαννακίτσας στο κοντραμπάσο.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων : 210 3610067