Media News εν τάχει (17/06)

Media News εν τάχει (17/06)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστολή της ΕΣΗΕΑ σε υπουργεία και τραπεζικούς φορείς για την «Ελευθεροτυπία».

17 Ιουνίου 2020

Στο κείμενό της προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, η Ένωση Συντακτών τους καλεί να «ασκήσουν όλη την επιρροή τους» για να παραιτηθούν, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, από τις ανακοπές τους στον πίνακα διανομής των χρημάτων προς τους εργαζόμενους της «Ε», από τον πλειστηριασμό του κτιρίου στην οδό Μίνωος. «Είμαστε βέβαιοι ότι ο υπουργός μιας εκλεγμένης κυβέρνησης διαθέτει κοινωνική ευαισθησία και δεν ταυτίζεται, σε καμία περίπτωση, με αντικοινωνικές συμπεριφορές, όπως αυτή που επιδεικνύουν οι δύο Τράπεζες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΗΕΑ.

-------------------------

«Χαμόγελα» για το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1, τις τελευταίες 15 μέρες.

Όπως φαίνεται, οι βραδινές ειδήσεις της δημόσιας τηλεόρασης πήραν μια «ανάσα», μετά την επιστροφή τους στην παλιά τους ώρα, στις 9 το βράδυ. Στο -διθυραβμικού ύφους- δελτίο τύπου της η ΕΡΤ κάνει λόγο για 202.699 τηλεθεατές μέσο όρο, από την 01/06 εως τις 15/06, οι οποίοι παρακολουθούν καθημερινά το κεντρικό δελτίο με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, πάνω από Open και Mega. Πρώτος, ωστόσο, και σύμφωνα με το ίδιο ΔΤ, ήταν ο Alpha με κάτι παραπάνω από τους διπλάσιους τηλεθεατές (479.838).

-------------------------

Η στιχουργική πλευρά της Χάρις Αλεξίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα.

Την ερχόμενη Παρασκευή 19/09, από τις 10 εως τις 11 το πρωί, οι «Αδέσποτες Νότες» του Μιχάλη Γελασάκη επικεντρώνονται σε μια άλλη πτυχή της μεγάλης καλλιτεχνικής πορείας της σπουδαίας ερμηνεύτριας, η οποία σταμάτησε την καριέρα της πριν από λίγες μέρες με δική της δήλωση. Για μια ώρα, θα ακουστούν μέσα από τον αέρα του Δεύτερου Προγράμματος τραγούδια που έγραψε η Χάρις Αλεξίου όπως τα «Ξημερώνει», «Η Μπαλάντα της Ιφιγένειας», «Μεγάλωσα», «Το tango της Νεφέλης», «Οι φίλοι μου χαράματα», «Ζήτα μου ό,τι θες», «Πανσέληνος» κ.ά.