Το δώρο της Μουσικής από το Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το δώρο της Μουσικής από το Ίδρυμα Θεοχαράκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συναυλία σε απευθείας μετάδοση από το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος την Κυριακή 21 Ιουνίου.

18 Ιουνίου 2020

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, τα φώτα της σκηνής ανάβουν ξανά και διακεκριμένοι κι ανερχόμενοι μουσικοί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παίρνουν τις θέσεις τους στα αναλόγια παρουσιάζοντας ένα gala μουσικής δωματίου Ευρωπαίων συνθετών, σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση, από το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Schumann, Mendelssohn, Mahler

Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Γεωργιάδη και τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας, περιλαμβάνει αριστουργήματα των Schumann, Mendelssohn, Mahler και άλλων.

Οι μουσικοί συναντιούνται ξανά και μοιράζονται τη μέθεξη της ομαδικής δημιουργίας με το διαδικτυακό τους κοινό, στέλνοντας το δικό τους, μελωδικό μήνυμα: πως ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, η μουσική πρέπει να μπορεί να φτάσει στα αυτιά και τις καρδιές όλων μας.

Οι τελευταίοι μήνες απέδειξαν όσο ποτέ άλλοτε τη σημασία της μουσικής στις ζωές μας. Ενώ παντός τύπου συναυλίες αναβλήθηκαν επ’ αόριστον διεθνώς, αμέτρητοι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο στράφηκαν στο διαδίκτυο για να κρατήσουν επαφή με το κοινό τους. Το δώρο της Μουσικής συνεχίζει να μοιράζεται σε όλους μας, ακόμα και σε πρωτόγνωρες εποχές, έστω και με μη συνηθισμένα μέσα.

Η συναυλία θα μεταδοθεί μέσω facebook live την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 20:30.

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.