Στηρίξτε μας ή κλείνουμε

Στηρίξτε μας ή κλείνουμε
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι μικρές μουσικές σκηνές στη Βρετανία ζητούν κυβερνητική στήριξη 50 εκατ. λιρών

19 Ιουνίου 2020

«Στηρίξτε μας οικονομικά ή κλείνουμε»: σε αυτή τη μικρή φράση περικλείεται η τελευταία έκκληση που κάνουν προς τη βρετανική κυβέρνηση οι ιδιοκτήτες των μικρών ανεξάρτητων μουσικών σκηνών της χώρας, που υπέστησαν τεράστια ζημιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της συνακόλουθης καραντίνας.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο Μουσικών Σκηνών (Music Venue Trust) κάλεσε την κυβέρνηση της Βρετανίας να το ενισχύσει με το ποσό των 50 εκατομμυρίων λιρών, προκειμένου να αποφευχθεί «τσουνάμι» λουκέτων σε «λαϊβάδικα» στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ήδη το ταμείο μέσω της καμπάνιας #saveourvenues κατόρθωσε να συγκεντρώσει το ποσό των δύο εκατ. λιρών, ωστόσο, όπως σημειώνει το NME, αυτό δεν επαρκεί ώστε να αποφευχθεί μη αναστρέψιμη βλάβη στον τομέα της ζωντανής μουσικής.

«Θέτει σε κίνδυνο μια βιομηχανία 5 δισ. λιρών»

Στο πακέτο των αιτημάτων του προς την κυβέρνηση, το Ταμείο ζητά και εφάπαξ μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια για τρία χρόνια, ενώ ο CEO του ταμείου, Mark Davyd υπογράμμισε ότι «μόλις αρθεί πλήρως η καραντίνα, οι μικρές μουσικές σκηνές [...] θα είναι απαραίτητες για να ανακάμψει η ζωντανή μουσική».

«Είναι γελοίο, για μια βραχυπρόθεσμη επένδυση ύψους 50 εκατομμυρίων, να θέτεις σε κίνδυνο μια βιομηχανία που παράγει εισόδημα πέντε δισεκατομμυρίων το χρόνο», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η κατάρρευση του κλάδου θα οδηγήσει σε χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς.