«Σταθερά στα Όνειρα»: Βρεθήκαμε στην ακρόαση του νέου δίσκου του Γιώργου Περρή

«Σταθερά στα Όνειρα»: Βρεθήκαμε στην ακρόαση του νέου δίσκου του Γιώργου Περρή
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και εκτός από τα τραγούδια ακούσαμε και ιστορίες από τα παλιά

22 Ιουνίου 2020

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Η ομαδική ακρόαση ενός δίσκου πάντα κρύβει εκπλήξεις. Αυτή τη φορά ήταν ευχάριστες.

Μεσημέρι προς απόγευμα Δευτέρας μαζευτήκαμε στο studio Sierra για την ακρόαση του νέου δίσκου του Γιώργου Περρή.

Ήταν η πρώτη δημοσιογραφική συνάντηση μετά την καραντίνα οπότε οι λίγοι που βρεθήκαμε καθίσαμε στις καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί με τις απαραίτητες αποστάσεις και απολαύσαμε τα τραγούδια παρέα με τους δημιουργούς.

Δέκα τραγούδια ακούσαμε συνολικά, ορισμένα τα γνωρίζαμε ήδη (Όλα ένα, Ποιος φοβάται την αγάπη, Γύρνα, Δικό σου το Πέλαγο, Αλχημείες), τα οποία κινούνται σε διαφορετικά είδη αλλά παρόλα αυτά ο δίσκος έχει συνοχή.  Είναι ένα album που ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν περιορίζεται στα singles.

«Αισθάνομαι ότι σε αυτό το cd μας είπε κάποιος “βάλτε σε ένα  βαλιτσάκι ό,τι αγαπάτε”, και νομίζω ότι το χωρέσαμε όσοι πήραμε μέρος», δήλωσε η Λίνα Νικολακοπούλου.

Νικολακοπούλου- Ρεμπούτσικα: 20 χρόνια μετά

20 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν δισκογραφικά η Λίνα Νικολακοπούλου και η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Γιώργος Περρής τις ενώνει ξανά στο δίσκο «Σταθερά στα Όνειρα» που κυκλοφορεί από τη Minos/ Emi Universal.

Οι στίχοι σε δύο από αυτά είναι του Άρη Δαβαράκη, σ’ ένα συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας (στο χασάπικο Καρδιά Κοίτα), ενώ κατά τη διάρκεια της ακρόασης εκτός από τις νέες μελωδίες αναγνωρίσαμε και κινηματογραφικά θέματα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από το παρελθόν κυρίως από τούρκικες ταινίες αλλά και από το «Νοτιά». Άλλωστε όπως είπε και η ίδια «ήθελα πολύ κάποιες μελωδίες που είχα γράψει να τις ακούσω και σαν τραγούδι. Και αυτό μου συμβαίνει πολλές φορές».

Μια δεκαετία είχε να κάνει ελληνικό δίσκο ο Γιώργος Περρής με νέο περιεχόμενο. «Οι τρεις τους μου άνοιξαν μια πόρτα χωρίς επιστροφή ένας νέος κόσμος μου ανοίχτηκε και μου έδειξε πού πρέπει να πάω και ποιος πρέπει να είμαι», δήλωσε ο ίδιος απευθυνόμενος στους δημιουργούς, ενώ η Ευανθία Ρεμπούτσικα αποκάλυψε ότι ήθελε να συνεργαστεί μαζί του όταν τον άκουσε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο.

Bonus track ιστορίες

Εκτός όμως από τα τραγούδια ακούσαμε και ιστορίες.

Όπως αυτές που διηγήθηκε η Λίνα Νικολακοπούλου μπαίνοντας στο studio Sierra. Η ίδια θυμήθηκε την περίοδο που έγραφαν το «Μαμά Γερνάω» στο ίδιο studio και η Τάνια Τσανακλίδου περπατούσε με τακούνια στο πάτωμα στο πλαίσιο της ηχογράφησης. Τότε μπαίνοντας μέσα ο Μιχάλης Μενιδιάτης, πήγε στο χώρο που βρισκόταν ο ηχολήπτης και ρώτησε: «Αυτό έτσι θα πάει;» Ή όταν ηχογραφούσαν τον δίσκο «Παραδέχτηκα» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ο Αριστείδης Μόσχος αποκαλούσε τον Goran Bregovic Ντράγκαν ..

Ο Άρης Δαβαράκης πάντως θυμήθηκε τον Μάνο Χατζιδάκι να κοιμάται σε έναν καναπέ του studio στο διάλειμμα ηχογράφησης.

Ο δίσκος του Γιώργου Περρή θα ταξιδέψει σε πόλεις της Ελλάδας και η αρχή θα γίνει στις 17 Ιουλίου από το Βεάκειο.