Όχι 20, αλλά 33,5 εκατ. ευρώ τα ποσά που μοιράστηκαν στα Μέσα

Όχι 20, αλλά 33,5 εκατ. ευρώ τα ποσά που μοιράστηκαν στα Μέσα
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Πόσο ανεξάρτητα και ελεγκτικά προς την εκάστοτε εξουσία μπορούν να είναι Μέσα Ενημέρωσης που εξαρτώνται από αυτήν;».

23 Ιουνίου 2020

Tου Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Οι περισσότεροι στεκόμαστε στα 20 εκατ. ευρώ που μοίρασε ο Πέτσας μέσω της διαφημιστικής εταιρείας Initiative, καθώς αυτά προέκυψαν από δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που προέβλεπαν 11 εκατ. ευρώ η μία για το «Μένουμε Σπίτι» και 9 εκατ. ευρώ η άλλη για το «Μένουμε Ασφαλείς».

Σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook επισήμανε ότι υπάρχουν επιπλέον 13,5 εκατ. ευρώ που προέκυψαν μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης (υπ. αρ. 227), τα οποία θα δίνονταν σε 7 Περιφέρειες προκειμένου αυτές να τα διαθέσουν με τη σειρά τους σε τοπικά ΜΜΕ. Κανονικά, λοιπόν, «λογαριασμός» για το πώς και πού μοιράστηκαν τα χρήματα θα πρέπει να ζητηθεί και ν' αποδοθεί και γι' αυτό το ποσό!

Ο Χρ. Βερναρδάκης στο σημείωμά του εστιάζει και στο κατά πόσο θα έπρεπε να δοθούν χρήματα στα κανάλια από τη στιγμή που τα κοινωνικά μηνύματα θα έπρεπε να προβάλλονται δωρεάν αλλά και στο θέμα της μη καταβολής των δόσεων για τις άδειες εντός του 2020, κάτι που ενισχύει περαιτέρω την οικονομική θέση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Και τέλος, εύλογα διερωτάται «πόσο ανεξάρτητα και ελεγκτικά προς την εκάστοτε εξουσία μπορούν να είναι Μέσα Ενημέρωσης που εξαρτώνται από αυτήν»;