Πέθανε ο Ennio Morricone

Πέθανε ο Ennio Morricone
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της μουσικής

06 Ιουλίου 2020

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε ο Ennio Morricone.

Iταλός συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και πρώην τρομπετίστας, είχε γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Παράλληλα, είχε γράψει και σύγχρονα έργα κλασσικής μουσικής.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες.Ο Morricone έγινε παγκοσμίως γνωστός συνθέτοντας μουσική για ιταλικά γουέστερν όπως Για Μια Χούφτα Δολάρια, Μονομαχία Στο Ελ Πάσο και Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος.

Το 2007, ο Morricone παρέλαβε το τιμητικό Όσκαρ «για την μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες». Είχε προταθεί για άλλα πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001

Επίσης παρέλαβε και το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2016 για τη μουσική της ταινίας Μισητοί 8.

Ο Morricone είχε κερδίσει τρία βραβεία Γκράμι, τρεις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA, δύο Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ένα τιμητικό Χρυσό Λέοντα και ένα Πολικό Μουσικό Βραβείο.

Από το τέλος της δεκαετίας του 1970, ο Morricone διακρίθηκε στο Χόλιγουντ, συνθέτοντας μουσική για Αμερικανούς σκηνοθέτες.

Επίσης, συνέθεσε μουσική για αρκετές ταινίες που κέρδισαν Όσκαρ, όπως τα Days of Heaven, The Mission, Οι Αδιάφθοροι, Cinema Paradiso και Bugsy. Συνεργάστηκε επίσης με τον Ιταλό σκηνοθέτη Giuseppe Tornatore.

Η μουσική του χρησιμοποιήθηκε στην τηλεόραση και σε ταινίες όπως αυτές του Κουέντιν Ταραντίνο: Kill Bill (2003), Death Proof (2007), Άδωξοι Μπάσταρδη (2009) και Django: Ο Τιμωρός (2012).



Στην ίδια κατηγορία