Χωρίς τέλη οι εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Χωρίς τέλη οι εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιασε τόπο ο χθεσινός ξεσηκωμός για το παράβολο ΤΑΠ που έπρεπε να πληρώσουν οι διοργανωτές συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων αν και το υπουργείο Πολιτισμού τους είχε υποσχεθεί το αντίθετο.

10 Ιουλίου 2020

Σήμερα λοιπόν το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε πως όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από (σήμερα!) 10-7 έως και τις 30-9-2020 απαλλάσσονται από την καταβολή τελών. Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία που πραγματοποιούνται από φυσικά πρόσωπα, ιδιωτικούς φορείς με οποιαδήποτε νομική μορφή, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ) και δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις.

Αποτελεί Κοινή Υπουργική Απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως «η υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ θα πρέπει να καλύπτεται από τους διοργανωτές».​ Μας λέει επίσης πως «η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε αναγγείλει την απαλλαγή της καταβολής τελών για τη χρήση των αρχαιολογικών χώρων στις 24 Μαΐου 2020» αλλά δεν μας λέει πως χρειάστηκε 1,5 μήνας για να γίνει πράξη.

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη λοιπόν, ας ελπίσουμε πως το Φεστιβάλ Αθηνών θα φερθεί λογικά και στο ενοίκιο του Ηρωδείου - διαβάστε το χθεσινό μας ρεπορτάζ «Ετοιμοι να ματαιώσουν στο Ηρώδειο συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις»