«'Ο,τι κάνουμε είναι για εμάς, όχι για εκείνον. Για να νιώθουμε καλύτερα»

«'Ο,τι κάνουμε είναι για εμάς, όχι για εκείνον. Για να νιώθουμε καλύτερα»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Οδυσσέας Ιωάννου για τις δύο συναυλίες - αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο Ηρώδειο

15 Ιουλίου 2020

Με δύο συναυλίες-αφιέρωμα στις μουσικές και στα τραγούδια που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος για το θέατρο, ανοίγει απόψε το Ηρώδειο (η δεύτερη συναυλία είναι την Πέμπτη) για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ερμηνευτές θα είναι ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου θα διαβάσει η Ρένια Λουϊζίδου.

«'Ο,τι κάνουμε είναι για εμάς, όχι για εκείνον. Για να νοιώθουμε καλύτερα. Ο Μικρούτσικος αγαπούσε το θέατρο και έντυσε με τη μουσική του 82 παραστάσεις - από αρχαίο δράμα, όπερα μέχρι μιούζικαλ, καμπαρέ, επιθεωρήσεις και θέατρο για παιδιά» είπε ο Οδυσσέας Ιωάννου στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Άλλωστε όπως είχε γράψει ο ίδιος «:... είναι αδιάρρηκτη η σχέση μουσικής και παράστασης» και η δική του γκάμα εκτεινόταν απ τον Αριστοφάνη και τους αρχαίους τραγικούς, μέχρι τον Σαίξπηρ, όπως και σύγχρονους  δραματουργούς όπως ο Μπέρτολντ Μπρέχτ και ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

«Για αυτές τις δύο βραδιές στο Ηρώδειο, επιλέξαμε 22 τραγούδια, που δραπέτευσαν από τη σκηνή και μπήκαν στις καρδιές του κόσμου.

Η "Ελένη" και το "Γράμμα" από μια θεατρική παράσταση του Μπάμπη Τσικληρόπουλου με τους Θανάση Βέγγο και  Νίκο Ρίζο, το "Μηδέν", το "Άννα, μην κλαις", την "Μπαλάντα του ξεσηκωμού" και άλλα από ιστορικές  παραστάσεις όπως το "Βίκτωρ Βικτώρια" σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου, η "Ειρήνη" με την υπογραφή του Σπύρου Ευαγγελάτου και πολλές ακόμη», αποκάλυψε ο Οδυσσέας Ιωάννου.