Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι για λίγους στη Ρωμαϊκή Αγορά

Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι για λίγους στη Ρωμαϊκή Αγορά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Σάββατο 18 Ιουλίου, η κορυφαία μεσόφωνος θα τραγουδήσει μόνο για τους επικεφαλής των υγειονομικών μονάδων και κρατικών δομών

16 Ιουλίου 2020

Στον αρχαιολογικό χώρο στη σκιά της Ακρόπολης, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ με την κορυφαία μεσόφωνο της εποχής μας Ανίτα Ρατσβελισβίλι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της ΕΛΣ στο πλαίσιο της πρεμιέρας του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα, ένας Πολιτισμός».

Οι ελάχιστες θέσεις των θεατών θα δοθούν τιμητικά στους επικεφαλής των υγειονομικών μονάδων και κρατικών δομών προς μεγάλη τελικά απογοήτευση όσων θέλαμε να βρεθούμε στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η σπάνια αυτή οπερατική εμπειρία, θα μεταδοθεί στα πέρατα του κόσμου στις 20:30  μέσω live streaming, από το nationalopera.gr, το digitalculture.gov.gr, του του καναλιού της ΕΛΣ στο YouTube και της σελίδας της ΕΛΣ στο Facebook.

«Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη να έρθει στην Αθήνα και να δώσει αφιλοκερδώς μια συναυλία που θα στείλει σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα για την επανεκκίνηση της τέχνης στην Ελλάδα, μετά την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει -επίσης αφιλοκερδώς- ο Λουκάς Καρυτινός και το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει δημοφιλείς άριες από όπερες των Βέρντι, Τσιλέα, Γκουνό, Σαιν-Σανς».

Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι είναι μια πραγματική σταρ της όπερας και κάθε εμφάνισή της αποτελεί σπουδαίο γεγονός που ξεπερνάει τα στενά οπερατικά όρια. Με μια παρουσία επιβλητική και δυναμική, με φωνή εντυπωσιακής ποιότητας και όγκου, με εξαιρετικά προσεκτικές επιλογές ρεπερτορίου, η Ρατσβελισβίλι ξεκίνησε από τη Γεωργία και σε λιγότερο από δέκα χρόνια κατέκτησε τα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα και τα σπουδαιότερα φεστιβάλ όπερας του πλανήτη, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τα διεθνή ΜΜΕ και αποθεωτική αποδοχή από το κοινό της όπερας παγκοσμίως. 

«Στον περιορισμένο χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής που έχουν τεθεί και οι ελάχιστες θέσεις των θεατών θα δοθούν τιμητικά στους επικεφαλής των υγειονομικών μονάδων και κρατικών δομών, οι οποίοι με την ακούραστη εργασία και την αφοσίωσή τους κατάφεραν να κάνουν τη χώρα μας ένα θετικό παράδειγμα της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.