Πήγαμε-Είδαμε: «Ο κήπος της Monika άνθισε στο Ηρώδειο». Τα τραγούδια όμως;

Πήγαμε-Είδαμε: «Ο κήπος της Monika άνθισε στο Ηρώδειο». Τα τραγούδια όμως;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακούσαμε για πρώτη φορά ζωντανά το ελληνόφωνο album της

21 Ιουλίου 2020

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Μπαίνοντας το βράδυ της Δευτέρας στο Ηρώδειο, το πρώτο που αντίκριζες -εκτός από τον κόσμο που φορούσε μάσκες μέχρι να καθίσει-, ήταν ένας κήπος πάνω στη σκηνή που έμοιαζε βγαλμένος μέσα από παραμύθι.

«Ωραία αλλαγή» σκέφτεσαι, άλλωστε ταιριάζει και με το concept του νέου δίσκου της Monika «τον οποίο “φρόντιζε” για περισσότερα από δέκα χρόνια με πολλή αγάπη… σαν έναν μικρό κήπο».

Λίγο μετά τις εννέα, η Monika βγήκε στη σκηνή μαζί με την ορχήστρα και τη νεανική χορωδία Royal -με τον Άρη Ζέρβα να επιμελείται-και παρέμεινε για περίπου δύο ώρες (χωρίς διάλειμμα αφού πλέον έχει απαγορευτεί).

Η συναυλία μοιράστηκε μεταξύ παλαιότερων κομματιών αλλά και του νέου δίσκου και την ίδια πότε να κάθεται στο πιάνο και πότε να παίρνει την κιθάρα, ενώ αρκετό ενδιαφέρον είχε το κράμα παραδοσιακών οργάνων, όπως η λάφτα, το μαντολίνο και η άρπα.

Αρκετά ενδιαφέρουσα και η συμμετοχή της μεσόφωνου Άρτεμις Μπόγρη.

Αν υπήρχε νοερά δεύτερο μέρος, θα λέγαμε ότι εκεί ακούσαμε τα νέα τραγούδια που κινούνται σε πιο λαϊκά μονοπάτια -έχουν γίνει τόσες κουβέντες πάνω σε αυτό, ωστόσο αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπήρξαν μεν ζεστές αντιδράσεις παρόλα αυτά ήταν εμφανές ότι «ξένιζε» μεγάλη μερίδα των θεατών. Και η αλήθεια είναι ότι δεν την έχουμε συνηθίσει να τραγουδά ζεϊμπέκικα. Βέβαια, δεν πρέπει να παραλείψουμε την σπουδαία συμβολή του Νίκου Μέρμηγκα στην ορχήστρα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων τραγουδιών.

Αν αναρωτιέστε, τα «δημοφιλή» της τραγούδια τα κράτησε για το φινάλε με το κοινό να «λύνεται» στο encore. Είχε προηγηθεί η ερμηνεία του «Yes do» με τη Monika να ανεβαίνει στις κερκίδες σπάζοντας το ταμπού της απόστασης το οποίο συνοδεύει το Ηρώδειο.

«Είδατε που καταφέραμε να αγκαλιαστούμε έστω και νοερά;» είπε η ίδια απευθυνόμενη στον κόσμο επιστρέφοντας στο πιάνο της για να συνεχίσει με το «Over the Hill» με τον κόσμο να αντιδρά ακόμα  πιο ζωηρά ζητώντας της και το «Babe», χωρίς να χαλά χατήρι.

Απόψε είναι η δεύτερη βραδιά, αν σας αρέσει η Monika, υπάρχουν ακόμα εισιτήρια.

Και κάτι ακόμα: κάποια στιγμή θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα με την απαγόρευση των φωτογραφιών μέσα στο Ηρώδειο.