«Το σημαντικότερο κεφάλαιο ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι οι άνθρωποί του»

«Το σημαντικότερο κεφάλαιο ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι οι άνθρωποί του»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (27/07).

27 Ιουλίου 2020

Την αντίδρασή τους στις 59 (συνολικά) απολύσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στον Alpha και το Open, με ταυτόχρονο κλείσιμο τμημάτων στον τεχνικό τους τομέα, εξέφρασαν με κοινή τους ανακοίνωση οι ενώσεις συντακτών, προσωπικού, τεχνικών και φωτορεπόρτερ στον χώρο των ΜΜΕ. «Το σημαντικότερο κεφάλαιο ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι οι άνθρωποί του και καμιά εργοδοτική πρακτική που «εξαφανίζει» θέσεις εργασίας και δικαιώματα εργαζομένων δεν έφερε ποτέ θετικό αποτέλεσμα ούτε λύσεις παραγωγικές σε κανένα επίπεδο. [...] Κανείς από τους συναδέλφους μας άνεργος. Η απόλυση και η ανεργία είναι η μεγαλύτερη απειλή όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά και για την αξιοπιστία, την ποιότητα, την πολυφωνία της ενημέρωσης, της αλήθειας, της δημοκρατίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενό τους τα σωματεία.

-------------------------

Και τυπικά στην Frontstage ο Legend 88.6.

Με γοργούς ρυθμούς ο πρώην ραδιοσταθμός της 24 Media εντάσσεται στον όμιλο της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου. Μετά τις από κοινού ανακοινώσεις, η εταιρεία «Ελληνικές Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» που λειτουργεί τον Legend 88.6 άλλαξε την έδρα της, δηλώνοντας την ίδια με εκείνη της μητρικής Frontstage, και το διοικητικό της συμβούλιο. Επιπλέον αποφασίστηκε και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 200 χιλιάδων ευρώ από την νέα ιδιοκτησία, για την εξόφληση υποχρεώσεων της εταιρείας στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

-------------------------

Με πρωτιές έκλεισε την σεζόν το «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει».

Η επιτυχημένη πρωινή εκπομπή του Open με τη Φαίη Μαυραγάνη τερμάτισε πρώτη στο «δυναμικό κοινό» με μέσο όρο 16,4%, τους τελευταίους μήνες, έχοντας διαφορά 2,6 μονάδων από το δεύτερο «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ. Και το περασμένο Σαββατοκύριακο το «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» βρέθηκε στην κορυφή στο 18-54, έχοντας ποσοστό 19,2% το Σάββατο 25/07 και 19,8% την Κυριακή 26/07.

-------------------------

Το Δεύτερο Πρόγραμμα γιορτάζει τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.

Την ερχόμενη Τετάρτη, με αφορμή την συμπλήρωση 95 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, το «έντεχνο» δημόσιο ραδιόφωνο θα μεταδώσει μια σειρά από αφιερώματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως, για παράδειγμα, τις γυναικείες μορφές του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή της Λίτσας Τότσκα (08.00), σπάνιες ηχογραφήσεις από το πλούσιο έργο του στη μουσική από τον Πανετλή Σίβρη (13.00) με καλεσμένο τον Αλέξη Βάκη, και τον Φώτη Απέργη (16.00), την ποιητική υπόσταση των τραγουδιών του μέσα από ακυκλοφόρητα κείμενα από τον Μιχάλη Γελασάκη (18.00) και τις διεθνείς εκδόσεις των αγαπημένων τραγουδιών του από τον Κώστα Θωμαϊδη (21.00). Στις 22.00 θα μεταδοθεί μια παλιότερη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, στις 19 Οκτωβρίου 1997 στην Πάτρα.