Λουκέτο στο «Εθνος»

Λουκέτο στο «Εθνος»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν είναι κάτι το καινούργιο βέβαια μια και αυτό ακούγεται εδώ και μήνες.

31 Ιουλίου 2020

update: Το ερωτηματικό του τίτλου που βάλαμε το πρωί παύει να ισχύει μάλλον, αφού οι πληροφορίες για το λουκέτο δείχνουν να επιβεβαιώνονται. Τη Δευτέρα η διοίκηση έχει καλέσει τους εργαζόμενους για ενημέρωση. 

----------------------------

Φήμες ωστόσο, έντονες, θέλουν την εφημερίδα να βγάζει το τελευταίο της φύλλο αυτή την Κυριακή 2 Αυγούστου. Ή, την επόμενη 9 του μηνός. Και να συνεχίζει, έκτοτε, μόνο το site με περικοπές βέβαια σε προσωπικό και μισθούς. Πιθανότατα θα υπάρξει και πρόγραμμα εθελουσίας.

Η εφημερίδα δεν έχει νεύρο πλέον, ούτε πολιτική κατεύθυνση, ενώ περνάει αδιάφορη χωρίς να βγάζει θέματα. Ε λογικό, δεν έχουν αφήσει και άνθρωπο εκεί, αποψιλώθηκε το δημοσιογραφικό της δυναμικό. Αγχρωμη και άοσμη, ούτε το πρωτοσέλιδο δεν κοίταζες. Κρίμα γιατί ξεκίνησε πολύ διαφορετικά. Οι τελευταίες της κυκλοφορίες ήταν γύρω στις 13 με 14 χιλιάδες φύλλα

Τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο, ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε 1,15 εκατομμύρια ευρώ στην «Dimera Εκδοτική Μονοπρόσωπη Α.Ε.» που εκδίδει την εφημερίδα, εκ των οποίων τα 1,13 εκατομμύρια ως ποσό «υπέρ το άρτιο» και οι 20 χιλιάδες ως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Τον Ιανουάριο, δε, η μητρική εταιρεία «Dimera Investments Limited» είχε βγάλει ανακοίνωση, στην οποία έλεγε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο λήγει η παραχώρηση των σημάτων του Έθνους, του Έθνους της Κυριακής και της Ημερησίας από εκείνη στην θυγατρική «Dimera Εκδοτική».