Πέθανε ο Αγάθωνας

Πέθανε ο Αγάθωνας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι πληροφορίες αποδίδουν το θάνατό του σε ανακοπή

05 Αυγούστου 2020

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης. Ο θάνατός του επήλθε στον ύπνο του και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς.

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης από το 1973 υπηρετούσε πιστά το ρεμπέτικο τραγούδι το οποίο το 2013, σε συνεργασία με το συγκρότημα «Κoza Mostra», το έφτασε μέχρι και το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Στις αρχές Μαΐου, ο Αγάθωνας, είχε παίξει ρεμπέτικα τραγούδια στην είσοδο του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά των επαγγελματιών υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Αγάθωνας άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, σε ηλικία 16 ετών, ενώ στα 18 του άρχισε να εμφανίζεται σε μπουάτ της Θεσσαλονίκης. Το 1978 ίδρυσε το Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, με το οποίο ηχογράφησε δύο δίσκους,ενώ πραγματοποίησαν και συναυλίες. Το 1981 ήρθε στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς (Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργο Κόρο, Βασίλη Σούκα, Λάζαρο Κουλαξίζη και άλλους), ενώ από το 1987 ζούσε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.