Θέλουν να αναγκάσουν τα μαγαζιά να κλείσουν μόνα τους;

Θέλουν να αναγκάσουν τα μαγαζιά να κλείσουν μόνα τους;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία κυβέρνηση χωρίς κανέναν σχεδιασμό δημιουργεί προβλήματα αντί να τα επιλύει...

11 Αυγούστου 2020

Στο Παγκράτι π.χ. με την εστίαση γίνεται ένας μικρός χαμός.

Ιδού τι έγραψε το Pink Freud: «Το Pink Freud καλείται να συνεχίσει να στέκεται όρθιο, με 2 άτομα στον εξωτερικό χώρο, 7 στον εσωτερικό και τους φανταστικούς μας φίλους! Το Παγκράτι δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση! Η πλειοψηφία των μαγαζιών εστίασης, έχουμε τηρήσει όλα τα μέτρα λόγω covid. Εδώ και δύο ημέρες έχουν κλείσει μαγαζιά με 10.000€ πρόστιμο, για τον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ. Οχι για συνωστισμό, όχι γιατί είχαν κόσμο που δεν έπρεπε μέσα, όχι γιατί έξω δεν τηρούνται οι αποστάσεις ή υπήρχαν όρθιοι. Αλλά γιατί στα νόμιμα τραπέζια, τηρουμένων όλων των προβλεπομενων αποστάσεων, δίνουν 2τμ ανά άτομο. ΕΞΩ! Είναι μια κίνηση που επιφέρει εξαντλητικά πρόστιμα με απώτερο σκοπό το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Βαρνάβα cafe που έκλεισε ήδη από μόνο του και μέχρι νεοτέρας. Χωρίς να έχει δεχτεί κάποιο πρόστιμο. Ιδού:
«Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο πως μικρές επιχειρήσεις εστίασης γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα ενός παιχνιδιού επικοινωνίας. Στη περιοχή μας έχουν κλείσει καταστήματα και τους έχει επιβληθεί το εξαντλητικό πρόστιμο των 10.000 ευρώ όχι επειδή δεν τηρούσαν τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, όχι επειδή είχαν όρθιους, όχι επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά επειδή με βάση το απολύτως παράλογο μέτρο 1 άτομο / 2 τ.μ. βρέθηκαν να έχουν 2 ή 3 άτομα παραπάνω. Επαναλαμβάνουμε σε εξωτερικό χώρο, καθήμενους και σε απόσταση ασφαλείας από άλλους πελάτες.
Καλούμαστε να λειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας οι περισσότεροι από εμάς με 5 ή 6 πελάτες, μη μπορώντας να αναπτύξουμε τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους όπου έχουμε καταβάλει τέλη . Αυτό μας καθιστά μη βιώσιμους και μας εξωθεί σε ένα τεχνητό lock down, χωρίς καμία στήριξη και πρόνοια για την επαναλειτουργία μας και τους εργαζόμενους μας».

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων-Καταναλωτών Εστίασης & Διασκέδασης την έχει καταλάβει τη δουλειά. Και δικαίως αντιδρά: «Με την απόφαση για περιορισμό του ωραρίου στην Εστίαση, για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση πετά το μπαλάκι της ευθύνης στους επιχειρηματίες δείχνοντας πόσο ανεύθυνα και επικίνδυνα χειρίζεται τόσο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ελληνική οικονομία».

Και συνεχίζει πολύ σωστά:
«Στο μεταξύ, όσο εμείς ακολουθούμε όλους τους κανόνες υγιεινής αγόγγυστα, ποιες ήταν οι δικές σας ανεύθυνες αποφασεις:
1) Ανοίξατε διάπλατα τα σύνορα χωρίς τεστ
2) Τουρίστες από περιοχές με πολλά κρούσματα κατακλύζουν τη χώρα μας χωρίς φραγμούς και έλεγχο υγειονομικό
3) Στα αεροπλάνα υπάρχει πληρότητα, τα πλοία απέκτησαν 85% πληρότητα
Ποια ήταν η στάση σας απέναντι στην Εστίαση παρόλα αυτά;
Επιτίθεστε καθημερινά στον κλάδο με πρόστιμα και λουκέτα, λες και η εστίαση φταίει για όλα τα δεινά. Λες και η εστίαση λαμβάνει τις αποφάσεις...
Για να τελειώνουμε με όλα αυτά: τόσα χρόνια τώρα πληρώνουμε τα δικά σας λάθη. Μήπως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να σταματήσουμε;»