Με είχαν διαρρήξει δεύτερη φορά και πήραν και πάλι, όπως και την πρώτη, μόνο το λαπτοπ

Με είχαν διαρρήξει δεύτερη φορά και πήραν και πάλι, όπως και την πρώτη, μόνο το λαπτοπ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή τη διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη θυμήθηκα κάτι.

23 Αυγούστου 2020

Του Βαγγέλη Τριάντη (Documento)

Ήταν Ιανουάριος του 2017 όταν στο Documento είχαμε δημοσιοποιήσει πτυχές του σκανδάλου Novartis με βάση τις έρευνες του FBI. Μετά το δεύτερο δημοσίευμα γυρίζω σπίτι. Είχα πέσει θύμα διάρρηξης αλλά κατά περίεργο τρόπο είχαν πάρει μόνο το λαπτοπ και τίποτα άλλο. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν είχαν καν ανοίξει συρτάρια, ντουλάπια κτλ.

Δύο μήνες μετά συναντώ κάποιον σε κεντρικό μαγαζί στο Κολωνάκι κατά τη διάρκεια έρευνας για τη Novartis. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας γεροδεμένος τύπος με ξυρισμένο κεφάλι και του κάνει νόημα να βγει έξω. Συνεχίζει τα νοήματα και μπαίνει μέσα. Έρχεται κοντά μας χτυπά με γροθιά τον συγκεκριμένο στέκεται και τον κοιτάζει και φεύγει. Το μαγαζί παγώνει. Θαμώνες και ιδιοκτήτες έρχονται εκεί. Ρωτούν αν είναι καλά και προσπαθούν να βοηθήσουν.

Τέσσερις ημέρες μετά βγαίνει νέο δημοσίευμα από το Documento. Μετά από δύο μέρες επιστρέφω σπίτι. Με είχαν διαρρήξει και πάλι και αυτή τη φορά είχαν πάρει μόνο το λαπτοπ, όπως και την πρώτη. Ούτε συρτάρια ούτε ντουλάπια ανοιγμένα ούτε τίποτα. Κάλεσα την αστυνομία και τα παιδιά μου είπαν ότι όντως είναι περίεργο δύο φορές μέσα σε δύο μήνες να παίρνουν μόνο το λαπτοπ και να μην πειράζουν τίποτα άλλο.