Βρέθηκε υποστηρικτής του Στέφανου Κασιμάτη: ο (κουμπάρος του) Απόστολος Δοξιάδης

Βρέθηκε υποστηρικτής του Στέφανου Κασιμάτη: ο (κουμπάρος του) Απόστολος Δοξιάδης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Α ναι, είναι ο δεύτερος, υπάρχει και ο Σάκης Μουμτζής στο Liberal.

03 Σεπτεμβρίου 2020

«Αυτό ήταν στα ΜΜΕ και στα ΜΚΔ το σπορ του Σαββατοκύριακου: Βάρα τον Κασιμάτη, για να κερδίσεις πόντους ηθικού πλεονεκτήματος» γράφει ο Απόστολος Δοξιάδης. Και αναλύει γιατί τον κατέκριναν όσοι τον κατέκριναν (όλοι, δηλαδή) τον κ. Κασιμάτη: «Όλα παραπάνω κατανοητά. Και το μίσος κάποιων πολιτικών αντιπάλων του Κασιμάτη, και τα φυσικά αντανακλαστικά των βοθρόστομων, και η χαιρεκακία όσαν υποφέρουν από τη σκληρή πένα του, και η δήθεν τάχαμου μη μου άπτου ευαισθησία των επιλεκτικώς ευαισθήτων».

Σοφά μιλάει ο κ. Δοξιάδης, έκανε την απρέπεια (sic) ο Κασιμάτης αλλά φταίνε όσοι τον κατέκριναν. «Κρύβει εμπάθεια, φθόνο, ζήλια, ευκαιρία για τάχαμου επίδειξη ηθικής, κλπ.» λέει.

Επισημαίνει δε πως ο διάλογος έπρεπε να γίνει για το χιούμορ του Κασιμάτη και όχι για τα υπόλοιπα: «Αν ο γενικότερος διάλογος για τη λεζάντα του Κασιμάτη ήταν εντός θέματος, θα έπρεπε να εστιάσει σε ένα μόνο θέμα: αν μας αρέσει ή όχι, ή εν πάση περιπτώσει αν βρίσκουμε αποδεκτό ή όχι, το χιούμορ του Κασιμάτη. Όχι το χιούμορ του γενικώς, αλλά το χιούμορ στο οποίο εμπίπτει η συγκεκριμένη λεζάντα για τον Κατρούγκαλο (εφ᾽ όσον ο άνθρωπος ήταν υγιής, όπως πίστευε ο Κασιμάτης όταν την έγραφε), δηλαδή ο τύπος του χιούμορ στο οποίο επιδίδεται αρκετά συχνά ο Κασιμάτης, κατά κανόνα στις λεζάντες σχετικών φωτογραφιών, όταν σχολιάζει την εμφάνιση πολιτικών, πότε σατιρίζοντας του ενός τα έξτρα κιλά, πότε σαρκάζοντας κάποιου άλλου (άνδρα κατά κανόνα) τα βαμένα μαλλιά, πότε κοροϊδεύοντας μιας γυναίκας την έξαλλη κόμμωση ή το παρδαλό ταγέρ. Αυτός ο διάλογος, αν είχε γίνει, θα είχε τέλος πάντων κάποιο νόημα: θα μαθαίναμε ότι σε κάποιους αρέσει το χιούμορ αυτό, σε άλλους όχι, θα ακούγονταν υπέρ και κατά επιχειρήματα, και θα καταλήγαμε όλοι στις ήδη κρατούσες πριν τον διάλογο απόψεις μας, ο καθένας και η καθεμία, ως είθισται».

Ο Απόστολος Δοξιάδης επιτίθεται και στον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά. Τίτλος τιμής για τον Παπαχελά θα λέγαμε, το σκέφτεστε να τον εξυμνούσε ο Δοξιάδης τι πρόβλημα θα ήταν; 

Θυμίζουμε πως ο κ. Δοξιάδης είναι εκείνος που ζήτησε πριν από μήνες, εμμέσως, την απόλυση του Δημήτρη Μανιάτη από τα ΝΕΑ.