Radio - News

«Έφυγε» ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

06 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πριν από λίγες ώρες «έφυγε» από τη ζωή ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, μεταξύ άλλων δημοσιογράφος και παραγωγός του Σπορ FM 94.6. Τους τελευταίους μήνες η υγεία του είχε επιδεινωθεί και νοσηλευόταν στην εντατική του «Ερρίκος Ντυνάν», έχοντας μάλιστα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Στις 13 Ιουνίου είχαν γράψει στη σελίδα του στο facebook: «Θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους που εκδηλώνουν την ανησυχία τους για την απουσία του Χρίστου από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος, ότι είναι Αγωνιστής και θα τα καταφέρει πολύ γρήγορα να επανέλθει στις δραστηριότητές του».

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος είχε εργαστεί σε πολλά ΜΜΕ κατά καιρούς όπως η ΕΡΤ, το Sportime, η Sportday κ.ά., ενώ είχε ασχοληθεί και με τη συγγραφή κειμένων, δικών του αλλά και μεταφράσεων. Εξέχουσα θέση στη δημοσιογραφική του καριέρα είχε ο Σπορ FM 94.6, του οποίου ήταν βασικό στέλεχος από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το 1996, μέχρι και πρόσφατα.

«Για όσους είχαν την χαρά να τον γνωρίσουν ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με μόρφωση και παιδεία, καλοσυνάτος, με αστείρευτο χιούμορ, άριστος συνάδελφος και φίλος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ...» επισημαίνει στο αποχαιρετιστήριο κείμενο του ο ραδιοσταθμός.

Χαρακτηριστικό ένα από τα τελευταία σχόλια που έκανε ο Χρίστος εσχάτως με αφορμή το εκπληκτικό πρωτοσέλιδο των New York Times με τα ονόματα των νεκρών στην Αμερική από το covid 19: «Υμνούν το πρωτοσέλιδο των ΝΥΤ κάτι καθάρματα που έκαναν την δημοσιογραφία να μοιάζει αξιόποινη πράξη».

Αλλά και αυτό: «Στην δημοσιογραφία -και την αθλητική- η είδηση είναι αγία και το σχόλιο είναι ελεύθερο. Και επειδή είναι ελεύθερο και κακής ανατροφής, την έχει ξεσκίσει στο πήδημα την αγία».

Όλα χάνονται. Του καθενός έρχεται η ώρα. -Όλα μένουν. Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα.
Οδ. Ελύτης. Ημερολογιο.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ:

Μέρα μεγάλης θλίψης η σημερινή για την ελληνική δημοσιογραφία καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο συνάδελφος Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, μετά από μακρόχρονη ασθένεια.

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1962. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθώς και στη δημοσιογραφική σχολή της Λιλ στη Γαλλία. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από το περιοδικό «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» το 1983. Στη συνέχεια εργάστηκε στον Ρ/Σ «ΔΙΑΥΛΟΣ 10», στην εφημ. «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ», το περιοδικό «ΕΝΑ», το πρακτορείο ειδήσεων «ΑΚΗΜΜΕ», στη «ΝΕΤ», το περιοδικό «ACCOUNT», στην εφημερίδα «ΕΞΟΥΣΙΑ», στον Ρ/Σ «PLANET», στο περιοδικό «ΕΙΚΟΝΕΣ», στις αθλητικές εφημερίδες «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», «GOAL NEWS», «SPORTIME», το περιοδικό «ACTIVE», ενώ υπήρξε πρωτεργάτης της εφημ. «SPORTDAY» και του «SUPERSPORT FM», όπου εργάστηκε έως το τέλος της ζωής του. Επιπλέον, από το 1991 έως το 2001 ήταν συνεργάτης του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Παράλληλα, είχε πλούσιο συγγραφικό έργο ενώ μετάφρασε και επιμελήθηκε πλήθος βιβλίων.

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος έδωσε μια πολύχρονη άνιση μάχη. Παρά το σύντομο βίο του αφήνει μεστό έργο, ενώ τα άρθρα του υπήρξαν καίρια και ουσιαστικά. Γνώστης των αθλητικών θεμάτων αλλά και του κοινωνικού γίγνεσθαι με την αρθρογραφία του προβλημάτισε και επεσήμανε τα κακώς κείμενα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και αποχαιρετά τον εξαίρετο συνάδελφο, ο οποίος υπήρξε παράδειγμα ευγένειας, αντοχής και καλοσύνης. 

Στην ίδια κατηγορία