To «BHMA» κάνει τη δουλειά του και ο υπουργός θυμώνει

To «BHMA» κάνει τη δουλειά του και ο υπουργός θυμώνει
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επίθεση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα προς την εφημερίδα με «πρωτοφανούς αθλιότητας ύφος».

06 Σεπτεμβρίου 2020

Αιτία, το αποκλειστικό ρεπορτάζ στο site της εφημερίδας για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου, ρεπορτάζ που υπέγραφε ο Ζώης Τσώλης. «Το βράδυ της Δευτέρας δέχθηκα τηλεφώνημα από τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος ασυνήθιστα εκνευρισμένος – για άλλη μία φορά – επιτέθηκε σε εμένα και στην εφημερίδα» γράφει ο δημοσιογράφος.

Ξεκίνησε χωρίς να πει ούτε «καλησπέρα», αναφέροντας επί λέξει τα εξής: «Γνωρίζετε ότι μετά από την προαναγγελία της έκδοσης ομολόγου θα αναβάλω την έκδοση. Γιατί το γράψατε; Το γνωρίζετε ότι θα ανέβει το κόστος δανεισμού; Θα την αναβάλω και θα καταγγείλω εσάς και το "Βήμα"».

Καθώς ο κ. Σταϊκούρας ερχόταν όλο και περισσότερο εκτός εαυτού, αναγκάστηκε και του υπενθύμισε το αυτονόητο ο Ζώης Τσώλης, ότι άλλο υπουργός και άλλο δημοσιογράφος, ρόλοι διακριτοί και ξεκαθαρισμένοι.

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος να διηγείται τα γεγονότα:

Το αποκορύφωμα όμως της παρέμβασης στην εργασία και στο έργο κάθε μέσου ενημέρωσης που σέβεται τον εαυτό του, ενδεικτικό της «νοοτροπίας του πολιτικού Σταϊκούρα», ήταν η επόμενη αντίδραση, στα όρια της υστερίας: «Αφού δεν το ανακοίνωσα εγώ, γιατί το γράψατε (σ.σ.: λες και έπρεπε να τον ρωτήσουμε); Τι προσφέρετε με αυτή την είδηση στη χώρα, ποιον εξυπηρετείτε;» και συνεχίζοντας να έχει το ίδιο πρωτοφανούς αθλιότητας ύφος, επιτέθηκε και κατά πάντων στο «Βήμα», αδυνατώντας προφανώς να κατανοήσει ποια είναι η δουλειά η δική του και ποια των δημοσιογράφων και γενικά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.