Νέα προσπάθεια για ΒΝΛ από τον Στυλ FM-Over 104.9, υπό εξέταση οι Sport24 103.3 και Ελλάδα 94.3

Νέα προσπάθεια για ΒΝΛ από τον Στυλ FM-Over 104.9, υπό εξέταση οι Sport24 103.3 και Ελλάδα 94.3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι περιπτώσεις και των τριών ραδιοσταθμών θα συζητηθούν από το ΕΣΡ την ερχόμενη Δευτέρα.

10 Σεπτεμβρίου 2020

Μετρώντας ήδη αντίστροφα για την έναρξη του προγράμματός του, έχοντας εντάξει στο δυναμικό του πάνω από 40 δημοσιογράφους και παραγωγούς, ο Over 104.9 και ο κάτοχος της συχνότητάς του, Στυλ FM, έκαναν «αίτηση θεραπείας» στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προκειμένου να εξασφαλίσουν μια Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας, και το νέο εγχείρημα να βγει στον αέρα χωρίς προβλήματα. Ανάλογη αίτηση είχε γίνει και πέρσι από τον Στυλ FM, ωστόσο το ΕΣΡ την απέρριψε λόγω έλλειψης στοιχείων και ασάφειας για το θέμα της συχνότητας του σταθμού.

Την ίδια μέρα θα εξεταστεί και η περίπτωση του Sport24 103.3, προκειμένου να παρέχει διευκρινήσεις σχετικά με την «διακοπή λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού και ανάκληση άδειας λειτουργίας». Το πάλαι ποτέ αθλητικό ραδιόφωνο της 24 Media διέκοψε όλες τις εκπομπές του τον περασμένο Μάρτιο, ενώ από τον Μάιο έχει σταματήσει (γενικά) να εκπέμπει στους 103.3, με τη συχνότητα να παραμένει έκτοτε κενή.

Τέλος το ΕΣΡ έχει καλέσει για παροχή διευκρινίσεων και τον Ελλάδα 94.3, ο οποίος από τη Δευτέρα βγαίνει στον αέρα με νέο πρόγραμμα σε συνεργασία με τις εφημερίδες του Γιάννη Φιλιππάκη (Δημοκρατία, Εστία, Live Sport, Espresso). Ο λόγος της κλήσης είναι οι ιδιοκτησιακές μεταβολές που έχουν γίνει στην εταιρεία που λειτουργεί τον σταθμό, καθώς τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι του πρώην Ξένιου που απέκτησαν τον ραδιοσταθμό εκμεταλλευόμενοι τον νόμο περί αυτοδιαχείρισης, έχουν παραχωρήσει την πλειοψηφία των μετοχών τους σε άλλους ιδιώτες.

Μια πιθανή θετική εισήγηση του ΕΣΡ στο θέμα του Ελλάδα 94.3, θα ανέτρεπε τα δεδομένα και για τους υπόλοιπους αυτοδιαχειριζόμενους ραδιοσταθμούς, όπως ο Best 92.6 και ο Athens Voice 102.5 (πρώην Nitro).