Over FM 104.9: Νέο εγχείρημα με την «ψυχή» του παλιού Σπορ FM

Over FM 104.9: Νέο εγχείρημα με την «ψυχή» του παλιού Σπορ FM
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι πρώτες εντυπώσεις από την πρεμιέρα του αθλητικού ραδιοσταθμού.

16 Σεπτεμβρίου 2020

Περίπου 5,5 μήνες μετά το «λουκέτο» του Sport24 103.3, βγήκε στον αέρα ο «τρίτος πόλος» του ανταγωνισμού στα ερτζιανά της Αθήνας. Ο Over 104.9 ήρθε για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα στο αθλητικό ραδιόφωνο, και να διεκδικήσει ακροατές από τον Σπορ FM 94.6 και την ΕΡΑ Σπορ 101.8.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε στις 14.00 το μεσημέρι με την εκπομπή επικοινωνίας του Διονύση Βερβελέ, του Κώστα Γκόντζου και του Κώστα Τσίλη, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ανέβηκε το αθλητικό portal overfm.gr και ενεργοποιήθηκε η διαδικτυακή μετάδοση του ραδιοσταθμού μέσω Live24.gr. Πριν την επίσημη έναρξη, την εισαγωγή στο νέο εγχείρημα έκανε ο Νίκος Κατσαρός, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του λαϊκού Στυλ FM -που έκαναν νέα αίτηση για χορήγηση Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας- για την παραχώρηση της συχνότητας. Το σήμα του σταθμού επιμελήθηκε -αφιλοκερδώς, όπως επισήμαναν οι παραγωγοί του- ο Διονύσης Τσακνής.

Το πρώτο δελτίο ειδήσεων του Over 104.9.

Το πρώτο on του Over 104.9.

Το εταιρικό σχήμα που «τρέχει» τον Over 104.9 είναι η «Over Media Αθλητικό Ραδιόφωνο Ι.Κ.Ε.», η οποία συστάθηκε φέτος στις 4 Σεπτεμβρίου και εδρεύει στα Εξάρχεια, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Οι μέτοχοί της είναι τρεις, ο Γιώργος Χελάκης (34%), ο Γιώργος Κογκαλίδης (33%) και ο Χρήστος Τσατσαρώνης (33%), με τους δύο πρώτους να είναι και διαχειριστές της εταιρείας και παραγωγοί του σταθμού.

Η «ομάδα» του αθλητικού ραδιοσταθμού απαρτίζεται κυρίως από άτομα της «παλιάς φρουράς» του Σπορ FM 94.6, όπως οι Βασίλης Γερασίμου, Δημήτρης Μαχαίρας, Βασίλης Μοιρώτσος, Σωτήρης Κωσταβάρας, Κώστας Γκόντζος, Γιώργος Χελάκης, Λάμπρος Γκαραγκάνης, Χρήστος Σούτος, Δημοσθένης Καρμοίρης, Μένιος Σακελλαρόπουλος, Νίκος Παπαδογιάννης, Νίκος Κατσαρός, Χριστόφορος Ευαγγελάτος, Γιώργος Τσάμπρας, Ανδρέας Μορφόπουλος και άλλοι, μαζί με ορισμένους που προέρχονται από το Sport24 103.3 όπως οι Παύλος Σαχτούρης, Δημήτρης Γρηγορόπουλος, Γιάννης Λαμπίρης, Διονύσης Βερβελές, Κώστας Τσίλης, Μπάμπης Τσιμπίδας, Σωτήρης Γεωργίου και άλλοι.

Το πρόγραμμα μπήκε σχεδόν με τη μια στα «βαθιά», με εξαίρεση τα καλωσορίσματα, με γραμμές, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και την περιγραφή του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα. Παράλληλα ο ραδιοσταθμός ξεκίνησε τις δικτυώσεις, με τον SuperΣΠΟΡ FM 104.0 της Κύπρου -πρώην συνεργάτης του Σπορ FM και του Sport24 Radio- και ορισμένους σταθμούς της περιφέρειας να αναμεταδίδουν ήδη κάποιες από τις εκπομπές του. Οι «μεταγραφές» του Over 104.9 έχουν ήδη μαζέψει κόσμο στα social media του, καθώς στο Facebook μετρά πάνω από 8.700 like, στο Twitter πάνω από 1.200 followers και στο Instagram πάνω από 1.300 followers. Αριθμοί ενθαρρυντικοί για νεοσύστατο εγχείρημα.

Οι τεχνικές ατέλειες αρκετές. Στα FM η κάλυψη της συχνότητας των 104.9 είναι περιορισμένη, με ακροατές να κάνουν παράπονα για παρεμβολές σε αρκετά σημεία του Λεκανοπεδίου. Κυρίως λόγω του αναμεταδότη της ΕΡΑ Σπορ από τα Γεράνεια Όρη στους 105.0, που λαμβάνεται στα Νότια. Πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής και ο Real 97.8. Η διαδικτυακή μετάδοση έχει και εκείνη κάποια προβλήματα, υπάρχει το χαρακτηριστικό «έκο» λόγω έλλειψης ηχομόνωσης εντός του studio, και το overfm.gr είναι ακόμα σε φάση κατασκευής. Παρ' όλα αυτά όμως τα παραπάνω θέματα λίγο-πολύ διορθώνονται στην πορεία.

Σε γενικές γραμμές το εγχείρημα του Over 104.9 έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο του Σπορ FM 94.6, όταν ξεκινούσε το 1996. Ίδιο εταιρικό σχήμα με δημοσιογράφους ιδιοκτήτες, τεχνικές ατέλειες, πολλούς κοινούς συντελεστές στο πρόγραμμα, ακόμα και ορισμένα σήματα των δύο ραδιοσταθμών έχουν ομοιότητες. Συνταγή η οποία τότε, αργά αλλά σταθερά, έφτασε ψηλά τον Σπορ FM στον ανταγωνισμό.

Από το e-tetRadio ευχές για μακροημέρευση.