Το τραγούδι που γράφτηκε για το θάνατο ενός ζευγαριού

Το τραγούδι που γράφτηκε για το θάνατο ενός ζευγαριού
Ακολουθήστε μας στο Google news

H έμπνευση ήρθε από τους Layla και τον Raykond Howard, 83 και 88 ετών αντίστοιχα.

17 Σεπτεμβρίου 2020

Της Ντραμερ με νουάρ (@fstylekallithea)

Η Layla είχε γενικά αρχίσει να αποπροσανατολίζεται και οι συγγενείς τους πίστευαν πως είχε Αλτσχάιμερ. Ο Raymond είχε κάνει μόλις εγχείριση στον εγκέφαλο. Κάθε χρόνο όμως την ίδια μέρα για πάνω από 40 χρόνια έπαιρναν το αυτοκίνητο και πήγαιναν στο ίδιο φεστιβάλ σε γειτονική πόλη.

Δεν άκουσαν τις παραινέσεις των παιδιών τους και έφυγαν κρυφά μόνοι τους πρωί-πρωί. Το έσκασαν πρακτικά από τον γιο που τους πρόσεχε. Η Layla οδηγούσε. Τους είδαν σε μια καφετέρια και μετά εξαφανίστηκαν. Δύο μέρες μετά τους σταμάτησε ένας αστυνομικός γιατί οδηγούσαν βράδυ, δίχως φώτα. Τον ρώτησαν για οδηγίες, καθώς είχαν χαθεί και πήγαιναν τελείως προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο μπάτσος, όντως μπάτσος, άρα ηλίθιος, δεν είδε κάτι περίεργο σε μια γιαγιά που οδηγεί νύχτα χωρίς φώτα και πάει τελείως ανάποδα και τους άφησε να φύγουν.

Τα πτώματα τους βρέθηκαν δύο βδομάδες μετά, φυσικά σε άλλη πολιτεία, φυσικά πολύ πολύ πιο μακριά από εκεί που ήθελαν να πάνε. Το αυτοκίνητο τους έχει πέσει από ένα λόφο δίπλα σε ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Όλα έδειχναν ατύχημα.
Και το τραγούδι; Εμ, εδώ σε θέλω κάβουρα.

Άλλο τι λένε οι αστυνομικές αναφορές, άλλο τι βλέπει ο καλλιτέχνης. Μπορείς σίγουρα να σκεφτείς ότι ήταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ήταν απλά άτυχο ή πως ήταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ήταν ακόμη ερωτευμένο και ήθελε να ζήσει την ζωή του. Όση κι αν ήταν αυτή...