Αλλος κόσμος οι τηλεθεατές

Αλλος κόσμος οι τηλεθεατές
Ακολουθήστε μας στο Google news

Παίζει μεγάλο ρόλο από πού ενημερώνεσαι.

22 Σεπτεμβρίου 2020

* Από εκείνους που ενημερώνονται καθημερινά από την τηλεόραση το 64% αξιολογεί θετικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.
* Αντιθέτως, από όσους δεν βλέπουν ποτέ τηλεόραση μόλις το 21% θεωρεί ότι η κυβέρνηση τα πάει καλά με την πανδημία. Ενας στους πέντε.
* Εν τω μεταξύ, αλλάζει άρδην το πρόσημο σε εκείνους που ενημερώνονται σε καθημερινή βάση από τα social media: εδώ το 63% αξιολογεί αρνητικά (και όχι θετικά) τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Γίνεται δουλίτσα στην τηλεόραση όπως καταλαβαίνετε, η λίστα Πέτσα φτιασιδώνει τον άρρωστο.

* Επίσης, από τους τηλεθεατές το 57% πιστεύει ότι το μεγαλύτερο ή αποκλειστικό μερίδιο ευθύνης για τη διασπορά του κορονοϊού φέρουν οι πολίτες, ατομικά. Η λεγόμενη «ατομική ευθύνη» που μας χώνουν στη μούρη όλοι οι κυβερνώντες προκειμένου να καλύψουν την ανικανότητά τους.
* Η εικόνα αντιστρέφεται σε εκείνους που δεν βλέπουν τηλεόραση (υγιείς άνθρωποι): το 69% αυτών απαντάει πως την αποκλειστική ή μεγαλύτερη ευθύνη φέρει το κράτος.

Και συνεχίζουμε, περιμένετε, δεν σταματάει εδώ.

Σε έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) για το World Internet Project (WIP) παρατηρούμε ότι το 29% των Ελλήνων δεν μπαίνει στο internet. Και, όπως καταλαβαίνετε, το υψηλότερο ποσοστό των μη χρηστών του Διαδικτύου (59%) ανήκει στις ηλικίες των συνταξιούχων, δηλαδή 65 ετών και άνω. Οσο μειώνονται οι ηλικίες, τόσο περισσότερο βρίσκουμε χρήστες του internet. Μόλις το 1,7% στις ηλικίες 25-34 και το 4,2% στους 35-44 ετών δεν ασχολούνται με το Διαδίκτυο.
Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και στις κατά καιρούς έρευνες της Nielsen. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία βλέπουν περισσότερη τηλεόραση από τους νεαρούς.

Και συνεχίζουμε, περιμένετε, δεν σταματάει εδώ.

Ρίξτε μια ματιά στα δελτία ειδήσεων, τι τηλεθέαση κάνουν στις πιο νεαρές ηλικίες (18-54) - από την προηγούμενη Παρασκευή:

1) STAR (Μάρα Ζαχαρέα): 18,8%
2) ALPHA (Αντώνης Σρόιτερ): 16,2%
3) ΣΚΑΪ (Σία Κοσιώνη): 15,3%
4) MEGA (Κατερίνα Παναγοπούλου): 11,9%
5) ΑΝΤ1 (Νίκος Χατζηνικολάου): 10%
6) OPEN (Νίκη Λυμπεράκη): 4,9%
7) ΕΡΤ1 (Αντριάνα Παρασκευοπούλου): 4,2%

Και δείτε και στο σύνολο του κοινού για να καταλάβετε πόσο εκτοξεύεται ο ΣΚΑΪ:

1) ΣΚΑΪ (Σία Κοσιώνη): 22,5%
2) STAR (Μάρα Ζαχαρέα): 17,5%
3) ALPHA (Αντώνης Σρόιτερ): 17,4%
4) ΑΝΤ1 (Νίκος Χατζηνικολάου): 12,6%
5) MEGA (Κατερίνα Παναγοπούλου): 8,2%
6) ΕΡΤ1 (Αντριάνα Παρασκευοπούλου): 8,1%
7) OPEN (Νίκη Λυμπεράκη): 6,4%

Σύμφωνα με τα νούμερα #διπλής ο ΣΚΑΪ θα χτυπάει 40άρια στους συνταξιούχους. Οι περισσότεροι μεγάλοι άνθρωποι βλέπουν ΣΚΑΪ και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία.
Πώς να μην πιστεύουν λοιπόν ότι η κυβέρνηση στην πανδημία τα πάει θαυμάσια;
Και, νομίζετε, είναι τυχαίο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Τσόρτσιλ, είπε στη Θεσσαλονίκη πως ετοιμάζουν νέα καμπάνια τύπου «Μένουμε Ασφαλείς», η οποία θα είναι αποκλειστικά τηλεοπτική;
Ταΐζει τα κανάλια γιατί αυτά του φέρνουν πελατεία.