Open TV: Πουθενά δεν συνδέονται οι καταλήψεις στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής με αρνητές μάσκας

Open TV: Πουθενά δεν συνδέονται οι καταλήψεις στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής με αρνητές μάσκας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το κανάλι επικοινώνησε με το e-tetRadio και απαντά στην καταγγελία του μαθητή.

23 Σεπτεμβρίου 2020

Ο μαθητής είχε καταγγείλει ότι «κατάληξη ήταν να ταυτίσουν την κατάληψη μας με αυτές που είναι κατά της μάσκας, και απομονώνοντας στο ρεπορτάζ, μόνο μια φράση μου η οποία ήταν: "Θα συνεχίσουμε την κατάληψη μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας"».

Λέει, ωστόσο, το Open TV:

Σε ζωντανή σύνδεση στις 22/9/2020 από Λύκειο Αγίας Παρασκευής η δημοσιογράφος αναφέρει ρητά τα αιτήματα των μαθητών, πέρα από τις καταλήψεις για τη χρήση μάσκας: Επαρκείς υγειονομικές συνθήκες, μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις σε 15 και επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το σούπερ που εμφανίζεται στο 1:23 του βίντεο λέει «Καλύτερες υγειονομικές συνθήκες ζητούν οι μαθητές».

Ιδού και το απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 22/9/2020

Ο μαθητής από την Αγία Παρασκευή μιλά στο 0:51 του βίντεο και λέει «δεν θα σταματήσουμε την κατάληψη, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας». Το σούπερ γράφει: «Κύμα καταλήψεων σε όλη τη χώρα» και αμέσως μετά: «Πάνω από 200 σχολεία με λουκέτο». Πουθενά δεν γίνεται σύνδεση με κίνημα κατά της μάσκας στα σούπερ που μπαίνουν στις δηλώσεις του μαθητή, ούτε και στο intro της δημοσιογράφου.

Και, ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο 22/9/2020

Όπως θα δείτε, δεν συνδέεται το κίνημα κατά της μάσκας με τα αιτήματα των μαθητών του Λυκείου Αγ. Παρασκευής, όπου έχει τηρηθεί και κάθε νόμιμη διαδικασία στις δηλώσεις: ο μαθητής μιλάει πλάτη χωρίς να φαίνεται.